Спортният директор на Берое - Валентин Грудев, разкри, че клубът почти сигурно ще купи, а след това и ще продаде своя ас Гаюс Макута през зимния трансферен прозорец.

„До завършването на сезона Брага няма опция да решава какво ще се случи с бъдещето на Гаюс Макута. Всичко е в ръцете на Берое. Има подписан тристранен договор между Берое, Брага и Макута. Ние единствено имаме право да решаваме. Има клауза, която позволява на Берое да откупи футболиста. Ние може да прибегнем до нея само, когато има реална оферта за Макута. Към този момент за него има много запитвания“, каза Грудев пред ТВ Стара Загора. 

42 снимки


„До края на трансферния прозорец сигурно ще прибегнем до неговата продажба. Контрактът за наем изтича в края на сезона. По-добре е да останат някакви средства в нашата каса. Трудно ще задържим този футболист с повторен наем или със самото закупване. Парите не са малко за рамките на нашите възможности. Има интерес към него, има отбори, които са съгласни да платят добри пари, но все още няма нищо сложено на масата за Макута. Към него има запитвания и от български отбори. Ние сме му поставили цена. Ако успеят да я платят и български отбори, нас това не ни интересува“, продължи той.

„Алиун Фал е страхотен човек и футболист. Има запитвания за него, но нямаме желание да се разделяме, защото той е наш футболист и имаме договор за още година и половина. Има запитване и към един от централните ни защитници, но това са хора, с които не планираме да се разделяме“, завърши Грудев.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.