Легендата на българския футбол Мартин Камбуров изпя своята лебедова песен с екипа на Берое снощи, донасяйки победата на своя отбор срещу Славия с 2:0. По този повод от официалния сайт на клуба излязоха с благодарствени думи и му пожелаха успех в преследването на своеобразния Еверест - рекорда на Петър Жеков по най-много голове в българския елит.

"Нападателят Мартин Камбуров изигра последния си мач за Берое при победата над Славия с 2:0. Той изигра 77 мача от първенството за клуба, в които реализира 48 гола. По този начин Камбуров се нареди на 7 място във вечната ранглиста на Берое по отбелязани голове в А група. С екипа на старозагорци нападателят се разписа във вратата на всеки един елитен съперник. През този сезон той отбеляза 18 пъти и най-вероятно ще стане и голмайстор на първенството. По този начин той ще бъде четвъртия играч на „зелено-белите“, спечелил отличието – след Петър Жеков, Петко Петков и Стойчо Младенов. Мартин Камбуров е реализирал 237 попадения в българския елит!

Всички от ПФК Берое благодарим на Мартин Камбуров за всичко, което той направи за нашия любим отбор. Марто, благодарим ти за всеотдайността, професионализма и всички онези страхотни моменти, които имахме заедно! Ти оставаш в нашите сърца! Пожелаваме ти да бъдеш здрав и достигнеш своята цел! Ти го заслужаваш!

Ето и думите на Камбуров към всички, свързани с Берое:

„Първо, искам да благодаря на феновете за подкрепата през тези три години. Радвам се, че ме приеха толкова топло и добросърдечно. Винаги ме подкрепяха и бяха с мен. Благодаря на моите съотборници, които са много добри футболисти и заедно изиграхме страхотни мачове. Благодаря на ръководството и служителите на Берое, които винаги бяха коректни и всеотдайни. Радвам се, че това отношение от всички започна от първия ден и продължи до края. За мен бе истинско удовоствие да играя в Стара Загора и бъда част от историята на Берое. Във всеки един мач аз защитавах емблемата на клуба и дадох всичко от себе си. Пожелавам на всички да бъдат здрави и винаги да подкрепят своя любим отбор. Желая много успехи на Берое, защото клубът го заслужава“

Представяме ви всички 48 гола, които Мартин Камбуров отбеляза с екипа на Берое: