Берое не успя да завърши успешно преговорите за привличането на бразилския полузащитник Рафаел Гузо, който до скоро беше свободен агент след изтичането на договора му с португалския Шавеш. Гузо записа 17 мача, в които отбеляза два гола през пролетния дял, а преди това е играл за Гояс в бразилската Серия А.

Въпреки интереса от страна на Берое, 29-годишният футболист е предпочел финансово по-изгодното предложение от азербайджанския Нефтчи Баку. Там той ще бъде съотборник с бившия нападател на ЦСКА - Браян Морено.

След неуспеха с Гузо, отборът от Стара Загора активно търси да привлече двама полузащитници с конструктивни функции, като имената им засега се пазят в тайна. За преговорите с техните агенти се занимава лично собственикът на клуба Ернан Банато.

Въпреки силното начало на кампанията със седем точки от първите три мача, последвалото поражение с 0:2 от Локомотив Пловдив показа, че предстои още работа. Треньорът Хосе Луис Ачиари няма намерение да прави промени в основния състав за предстоящото гостуване на Крумовград в Коматево, въпреки ограничения избор от резервни играчи.

подкрепя българския спорт