Защитникът Ахмед Тоуба, който през сезон 2019/2020 игра в Берое като преотстъпен от Брюж, е на път да реализира изключително сериозен скок в кариерата си. Роденият във Франция 23-годишен футболист е в плановете за лятна селекция на участника в Шампионската лига Аталанта, чиито футболисти се представиха впечатляващо и на UEFA EURO 2020.

Тимът, в който играе бившият футболист на Лудогорец Хосе Паломино, подготвя ново подсилване в отбрана. Тоуба им е направил впечатление със силните изяви във Ваалвайк. Той избра да играе и за мъжкия национален отбор на Алжир, където вече дебютира, въпреки че има участия за отборите на Белгия до 17, 19 и 21 години. Нидерландският клуб, в който защитникът със силен ляв крак премина от Брюж, иска за правата му 2 000 000 евро. Те не са проблем нито за италианците, нито за руския Ростов, който също го следи и е готов да го привлече.

Бившият треньор на Берое Димитър Димитров много разчиташе на Тоуба и го използва в 14 шампионатни мача. От старозагорския клуб обаче не можаха да се договорят с Брюж за удължаване на неговия наем. Агент на Тоуба е Патрик де Костер, който до преди две години представляваше Кевин де Бройне. Високият 190 сантиметра защитник изигра много силен последен сезон във Ваалвайк, където изигра 32 мача и вкара 3 гола. Негов съотборник там е миналият и през ЦСКА халф Върнан Анита.