Арда излъга Берое и грабна победата в мач от 11-ия кръг на efbet Лига с минималното 1:0.  В 56-ата минута Спас Делев получи пас от Ковачев и се разписа, а това донесе 3-те точки в полза на тима от Кърджали. Двата отбора нацелиха и по една греда. Макута от домакините и Ганев за гостите не сполучиха да се разпишат.
 

Lap.bg
29 снимки

Двата тима се захапаха още от началните минути на двубоя. В 6-ата минута Коконов получи отличен пас в наказателното поле на Берое, но беше добре затворен от бранител на домакините и не съумя да създаде опасност за вратата на Ганев. Три минути по-късно Леони пробва мерника си, но и той не сполучи.

Берое отвърна с отлична атака в 12-ата минута, но ударът на Еривалдо беше спрян от защитник, който изчисти в корнер. Три минути по-късно Кукула се бутна в тялото на Желев в наказателното поле, но съдията остави играта да продължи. Старозагорци опитаха да се настанят трайно в половината на Арда, а удари на Фал и Кукула не съумяха да затруднят вратата на Караджов.

Домакините имаха претенции за игра с ръка в наказателното поле на Ганев след центриране от корнер в 35-ата минута, но съдията не намери основания за отсъждането на наказателен удар и играта продължи с корнер за Берое, след като нямаше опасност за вратата на Караджов. В 41-ата минута след центриране от корнер Кукула се извиси над бранителите на гостите и стреля добре с глава, но топката не намери целта.

Най-чистото положение след старта на втората част дойде в 52-ата минута след удар на Макута, когато страничния стълб се оказа верен помощник на Караджов, след като топката се отклони и от бранител на гостите. В 56-ата минута Спас Делев откри резултата след пас на Ковачев. Малко по-късно отново той имаше чудесна възможност да реализира нов гол, но прати топката над вратата.


​Домакините имаха претенции за дузпа след удар на Фал в ръката на Стоев, но съдията отново не прецени, че трябва да отсъди наказателен удар в полза на Берое в 59-ата минута. Арда стигна до греда след удар на Ганев с глава в 64-ата минута на мача.

Берое опита в следващите минути да упражни натиск към вратата на Арда, но непрекъснатите центрирания от корнери и свободни удари не дадоха необходимия резултат.

След това поражение Берое е на 4-ото място в класирането с актив от 19 точки. Арда е на петата позиция със 17 точки.

Берое - Арда 0:1
голмайстор: 0:1 Спас Делев (56)

Ето и съставите на двата отбора:

Берое: Ганев, Мезаг, Ерсон Коста - Кукула, Макута, Фал, Хасани, Октавио Мерло, Ангелов, Стоянов, Еривалдо, Минчев

Арда: Караджов, Желев, Леони, Ганев, Сулака, Котев, Мартинов, Тилев, Коконов, Ковачев, Делев

съдия: Станислав Тодоров