Арда победи Берое с 2:0 в контролна среща, играна в Кърджали. Точни за домакините бяха Спас Делев и Тонислав Йорданов.

Домакините владееха повече топката в началните минути, но нямаше опасност пред Ганев.

В 7-та минута Стоянов проби и намери Ковачев, който стреля от границата на пеналта, но топката мина над вратата.

Три минути след това Даскалов стреля от пряк свободен удар, но топката мина на сантиметри от гредата.

В 28-та минута Спас Делев получи пас на границата на наказателното поле и стреля в далечния ъгъл, но Ганев спаси.

Най-сериозната опасност до момента дойде в 30-та минута, когато Коконов получи в пеналта и стреля, но Ганев спаси. Топката попадна в Ковачев, чийто удар също бе блокиран. Отново Коконов пробва от близка дистанция, но Ганев изби в корнер.

Делев получи топката на границата на пеналта и стреля в движение, но ударът му мина над вратата.

Арда излезе напред в резултата в 50-та минута. Йорданов стреля от дистанция, топката срещна гредата и се върна в пеналта, където попадна в Спас Делев. Играчът на домакините овладя и прати кълбото със силен удар от близка дистанция.

Резултатът бе удвоен в 61-та минута. Топката бе центрирана от десния фланг и срещна ръката на Кукула. Реферът посочи бялата точка за изпълнение на дузпа, а зад топката застана Тонислав Йорданов, който прати кълбото в мрежата със силен удар в долния десен ъгъл на Ганев.

В 73-та минута Али размени подавания с Камбуров и центрира опасно, но вратарят на Арда изби. Топката попадна в Серкан Юсеин, който веднага шутира от около 20 м, но стражът улови.

Две минути след това Василев овладя и шутира силно от границата на наказателното поле, но право в ръцете на вратаря.

В 85-та минута Камбуров намери Али, който шутира много опасно. Вратарят на домакините успя да докосне топката и тя срещна гредата.

Това бе всичко в двубоя. Утре Берое излиза срещу Созопол в последната си контрола преди старта на шампионата. Двубоят ще се играе от 19:30 ч. на стадион „Берое“