Треньорът на Берое Хосе Луис Ачиари говори след победа с 6:2 над Атлетик Куклен във втората си контрола по време на зимната подготовка. Той сподели, че клубът иска да се подсили с нападател. 

„Истината е, че този мач беше много по-добър от предишния. Това е втори мач, който играем в подготовката и подобряваме играта си. Днес дадохме повече минути на основните играчи и много съм доволен от прогреса в отбора. Остава още много обаче, за да сме подготвени за първия ни мач в шампионата. Много съм доволен от младите играчи, които тренират много добре и се представихме днес на високо ниво“, заяви Хосе Луис Ачиари.

„Повече от половината ни отбор са нови момчета. Физически трябва да започнем да се представяме по-добре. Нашите играчи трябва да си подобрят координацията. Има много нови играчи които трябва да се обиграят в течение на зимната подготовка“, каза още той.

„Много съм доволен от новите момчета. Най-важното е да сме добре физически подготвени за сезона. В петък тренирахме двуразаво, надявам се да влезем в ритъм преди следващите мачове. Трябва да подобрим тактиката и ритъма на играта си, но много съм доволен от момчетата, които пристигнаха и всички играчи в Берое. Искаме да бъдем един конкурентоспособен отбор“, коментира старши треньорът на Берое.

На въпрос дали Берое може да стане зависим от Себастиан Вия, Ачиари заяви: „Той е един класен футболист. Когато имаш в отбора си футболист като Вия, напълно нормално е всички атаки да минават през него. Имаме играчи, които са страхотна конкуренция като Роналдо, Уерик Каетано и Дамян Йорданов, а от другата страна имаме Франсиско Политино, както и Вини Трибуле, който също може да играе като крило. Така можем да имаме много опции на всяка позиция и атаката да бъде изключително конкурента. Но имаме един играч с класа като Вия, но аз мисля и вярвам, че трябва да работим като отбор. Когато играем като един отбор, тогава може и да изпъкнат и индивидуалните качества на футболистите“.

„Има още време докато затвори трансферният прозорец в България. Знаем, че трябва да привлечем нападател. Чакаме да излезе опция, за да привлечем нападател. Ще работим с наличните футболисти засега и смятам, че се представяме добре“, призна Хосе Луис Ачиари.

„Във футбола има много компоненти като динамика, скорост и владение на топката. Трябва да сме добре позициониране в атака и да можем бързо да се прегрупираме в защита, като загубим топката. Работим по тези компоненти от играта ни. Още не сме достатъчно подготвени. Нуждаем се от още време, трябва да работим и да растем всички заедно“, завърши старши треньорът на Берое.