Берое и Монтана завършиха 0:0 в отложен мач от 13-ия кръг на efbet Лига в Стара Загора. Гостите се пребориха геройски за точката, след като играха с човек по-малко почти през цялата среща. Левият защитник Давид Кики бе изгонен още в 16-ата минута за два жълти картона. Домакините показа учудваща немощ в атака и отправиха едва два точни удара. Равенството остави Берое извън топ 4 и отборът ще зимува на петото място в класирането.
Преди двубоя реферът Ивайло Стоянов бе затрупан с цветя и плакети по случай своя мач №200 в елита на българския футбол. Той бе награден от мениджъра на Съдийската комисия Стоян Алексиев, съдийския наблюдател на срещата Георги Йорданов, както и от представители на двата клуба. 
 
Футболистите на Монтана влязоха доста агресивно в двубоя и в първите 10 минути играта се водеше в средата на терена, а на два пъти Тони Тасев се опита да застраши вратата на домакините, но без успех. Още в 16-ата минута обаче техният ентусиазъм бе охладен от съотборника им Давид Кики, който само в рамките на 8 минути си изкара два жълти картона и в 16-ата минута Монтана с 10 души. При втория жълт картон той влезе изключително грубо в краката на Джунеит Али, което накара дори неговия треньор Атанас Атанасов да се хване за главата. 

Червеният картон доведе до ранна промяна в тима на Монтана и Сергей Георгиев отстъпи мястото си на Владимир Айтов. Останали в намален състав, гостите приеха играта в собствената си половина, но рядко допускаха да се стига до удари към Макенджиев. В 31-ата минута нападателят на Берое Кукула надскочи бранителите на съперника, но ударът му с глава профуча над вратата. Осем минути по-късно съотборникът му Макута си освободи място за стрелба, но шутът му бе блокиран. В 43-ата минута и Александър Цветков пробва от воле да открие резултата, но след рикушет топката излезе в корнер.

Берое Монтана

Още с подновяването на играта за второто полувреме домакините се настаниха трайно в половината на Монтана, но трудно стигаха до положения за стрелба. Сгъстената защита на гостите се справяше с лекота с центриранията на гостите, а и вратарят Макенджиев се намеси майсторски на два пъти. В 59-ата минута Еривалдо не успя да овладее хубаво подаване за отбраната, а в 66-ата минута страхотен удар на Октавио беше блокиран.
 
В заключителните минути на мача пред Еривалдо и Кукула се откриха добри възможности, но и двамата ги пропиляха. Дълбоко в добавеното време на Макенджиев му се наложи на два пъти да се намесва след центрирания и той се справи с лекота. В последната секунда стражът на Монтана спаси и удар с глава на Кукула.  
 
БЕРОЕ - МОНТАНА 0:0
 
БЕРОЕ: 33. Генадий Ганев, 5. Теди Мезаг, 6. Александър Цветков (к), 25. Георги Ангелов, 2. Джуниет Али, 73. Иван Минчев, 27. Крум Стоянов,10. Гаюс Макута, 29. Еривалдо, 22. Октавио, 9. Кукула
Резерви: 1. Християн Василев, 7. Димо Бакалов, 14. Георги Маджаров, 17. Ибрахима Конте, 18. Илиас Хасани, 19.  Александър Василев, 21. Кийлън Лебон
Треньор Димитър Димитров
 
МОНТАНА: 30. Благой Макенджиев, 25. Александър Башлиев, 3. Иван Михов (к), 24. Давид Кики, 5. Раян Сенхаджи, 6. Янко Ангелов, 13. Йордан Йорданов, 8. Тони  Тасев, 23. Сергей Георгиев, 22. Стефан Каменов, 11. Николай Минков
Резерви: 1. Марин Орлинов, 15. Преслав Петров, 19. Росен  Кръстев, 33. Стефан Цонков, 2. Валери Христов, 10.  Владимир Айтов, 9. Билал Бари
Треньор Атанас Атанасов
 
Съдия Ивайло Стоянов
 
Жълти картони: Давид Кики (8, М), Джунеит Али (29, Б), Кукула (36, Б), Йордан Йорданов (51, М)
 
Червен картон: Давид Кики (16, М)
 
Стадион "Берое", Стара Загора