Отборът на Берое започна подготовка за пролетния полусезон. Поради различни причини и проблеми с тима стартираха само 14 футболисти - Камен Хаджиев, Реян Даскалов, Джуниет Али, Александър Цветков, Александър Василев, Мирослав Енчев, Христо Митев, Кукула, Кийлън Лебон, Симеон Мечев, Генадий Ганев, Нордин Бакер, Илиян Стефанов и Божидар Пенчев. 

Заради здравословни проблеми от заниманието отпаднаха Георги Динков, Даниел Генов, Иван Гошев, Алиун Фал, Абубакар Тунгара и Серкан Юсеин. Джонатан Перейра трябва да се присъедини към тренировките на отбора утре, Омар Сако е пред договор с австрийски отбор, а Стийв Фуртадо е контузен. Омар Камара е с националния си отбор на турнира за Купата на африканските нации. 

Преди началото на тренировката феновете подкрепиха играчите и имаха разговор с тях, в който им съобщиха, че ще се преговоря с всеки един футболист поотделно и правят всичко възможно за възобновяване на нормалната издръжка на отбора. След това те имаха разговор и с Петър Колев и поискаха неговото оттегляне от поста старши треньор на тима. Той не изведе играчите за първото занимание, но по-късно се присъедини към тренировката. Отборът ще продължи своята подготовка и утре с тренировки на своята база. Към този момент са планирани шест контролни срещи, както и подготвителен лагер в Турция, между 22 януари и 4 февруари.

Програмата на Берое: 

19 януари 2022 Берое (Стара Загора) - Созопол 
25 януари 2022 Берое (Стара Загора) - Оренбург (Русия) 
28 януари 2022 Берое (Стара Загора) - Днипро (Украйна) 
31 януари 2022 Берое (Стара Загора) - Младост (Лучани, Сърбия) 
3 февруари 2022 Берое (Стара Загора) - Рудар (Плевля, Черна гора) 
12 февруари 2022 Берое (Стара Загора) - Янтра (Габрово)