Берое победи категорично ЦСКА 1948 с 4:0 в контрола играна Стара Загора. През първата част "заралии" поведоха с бързи попадения на Гаюс Макута и Ибрахима Конте. Сценарият се повтори и през второто полувреме, когато двамата отново бяха точни, оформяйки крайният резултат.

Домакините стартираха по-агресивно срещата и опитаха веднага да застрашат вратата на "червените". Постепенно ЦСКА 1948 успя да преодолее първоначалния натиск и двата отбора редуаваха атаки. Правеше впечатление директният стил, който използваха тимовете. Не се бавеше време за постепенни атаки и бързо се преминаваше от защита в нападение.

В 8-ата минута след неразбирателство в отбраната на гостите топката попадна в Иван Минчев. Атакуващият халф реши директно да стреля, но ударът му премина покрай десния страничен стълб на Даниел Наумов.

Две по-късно Иван Минчев изведе зад гърба на отбраната Ибрахима Конте, но нападателят не успя да достигне до топката и Даниел Наумов улови.

В 14-ата минута пред Берое се откри нова отлична възможност. В наказателното поле Гаюс Макута стреля, но топката отново не попадна в мрежата на ЦСКА 1948.

Четири по-късно натискът на домакините даде резултат. Иван Минчев изведе отлично Гаюс Макута в наказателното поле. Крилото овладя и хладнокръвно прати топката в горния десен ъгъл на вратата.

В 20-ата минута "заралии" удвоиха преднината си. Ибрахима Конте проби отляво, смени посоката и навлезе навътре, след което отправи плътен удар, който попадна в долния десен ъгъл на Даниел Наумов.

ЦСКА 1948 опита да отговори на двете бързи попадения, но отбраната на Берое действаше със самочувствие и успя да се справи с нападенията на "червените". Домакините запонаха да действат по-спокойни и заложиха на продължителни нападения.

В 26-ата минута Ангел Бастунов стреля с глава, но Генадий Ганев без проблеми улови.

Четири по-късно дойде и най-чистото положение пред вратата на "заралии". Ивайло Климентов отправи топовен изстрел от дистанция, при което Генадий Ганев парира удара, но топката попадна в непокрития Даниел Младенов, който отблизо стреля в тялото на стража на "зелените" и топката излезе в ъглов удар. От последвалият корнер Димитър Пиргов отправи удар с глава, но стражът на домакините улови решително.

След паузата за освежаване, Берое отново пое диригентската палка на терена и "заралии" отново заложиха на изграждането на постепенни атаки. Домакините опитваха да променят посоката на атаките си, като в предни позиции много активни бяха Гаюс Макута, Ибрахима Конте и Алюин Фал.

В 39-ата минута Ангел Бастунов напористо навлезе в наказателното поле, след което подаде удпоредно на голлинията към Васил Шопов, който опита технично с пета да намери Даниел Младенов, но пасът му бе много слаби и опасността бе предотвратена.

До края на първото полувреме липсваха головите положения пред двете врати и Берое се оттегли на почивката с два гола аванс.

На почивката двамата треньори направиха по няколко корекции на съставите си, като за ЦСКА 1948 неофициален дебют направиха Серкан Юсеин и Георги Русев.

Втората част започна в по-бавно темпо и двата отбора опитваха с постепенни атаки да преодолеят противниковата защита.

В 50-ата минута Иван Минчев допусна груба грешка и върна неразчетено топката назад, Денислав Александров се възползва от това и напредна, но точно, когато нанасяше удар Георги Ангелов решително блокира изстрела.

Минута по-късно Георги Русев опита с красив удар да реализира, но кълбото не намери целта.

Малко след това последва нова добра атака за ЦСКА 1948. Денислав Александров проби в наказателното поле и подаде към Галин Иванов, но крилото отблизо не успя да прати топката в мрежата на домакините.

Натискът на гостите продължи и в 55-ата минута след центриране от ъглов удар Венцислав Василев нанесе изстрел с глава, но топката отново прелетя над вратата.

Въпреки по-напористата игра на "червените" в началото на второто полувреме, Берое отново пое контрола на топката.

В 57-ата минута Берое реализира трето попадение във вратата на гостите. "Червените" допуснаха грешка в средата на терена, където Иван Минчев изведе Гаюс Макута сам срещу вратаря на ЦСКА 1948, крилото напредна и хладнокръвно реализира в долния ляв ъгъл.

В 63-ата минута последва нова грешка при изнасянето на топката от страна на гостите. Алиун Фал се възползва от това и навлезе в наказателното поле, където бе фаулиран от Симеон Петров и последва дузпа за домакините. Ибрахима Конте застана зад топката и с изстрел в горния ляв ъгъл направи преднината на "заралии" на четири гола.

Шест по-късно Галин Иванов центрира в наказателното поле от ъглов удар, където Димитър Пиргов стреля с глава, но над вратата на Християн Василев.

В 74-ата минута Серкан Юсеин изведе зад гърба на защитата Георги Русев, вратарят на "зелените" излезе, за да пресече топката, но не отигра добре с глава. Крилото на "червените" овладя, но не успя да нанесе удар към вратата и резултатът остана непроменен.

Две по-късно Галин Иванов проби през центъра и от дъгата на наказателното поле отправи изстрел, но Християн Василев се намеси решително, спасявайки с една ръка.

В 79-ата минута Георги Русев центрира остро в наказателното поле, където стражът на Берое се размина с топката, но Денислав Александров не очакваше този подарък и не успя да нанесе точен изстрел по посока вратата на "заралии".

Пет минути преди края на двубоя Серкан Юсеин опита с далечен изстрел да преодолее Християн Василев, но младият страж улови без проблеми. В заключителните секунди на двубоя Галин Иванов изведе Марио Топузов на отлична позиция, но халфът стреля в тялото на вратаря на "зелените". Веднага след това Берое можеше да стигне до ново попадение, но изстрел на Гаюс Макута бе отразен и топката излезе в ъглов удар.

Берое ще изиграе още една контрола преди началото на новия сезон. Но все още не е ясно срещу кого ще се изправят възпитаниците на Димитър Димитров. От своя страна "червените" ще се изправят срещу Царско село на 29 юли.

БЕРОЕ - ЦСКА 1948 4:0

1:0 Макута 18'

2:0 Конте 20'

3:0 Макута 57'

4:0 Конте 63'-д.

СЪСТАВИТЕ:

БЕРОЕ: Генадий Ганев (В), Александър Цветков, Крум Стоянов, Илиас Хасани, Теди Мезаг, Гаюс Макоута, Алюин Фал, Стив Фуртадо, Октавио, Иван Минчев, Ибрахима Конте

Треньор: Димитър Димитров

ЦСКА 1948: Даниел Наумов (В), Сашо Александров, Венцислав Василев, Димитър Пиргов, Димо Атанасов, Ивайло Климентов, Васил Шопов, Ангел Бастунов, Даниел Младенов, Галин Иванов, Денислав Александров

Треньор: Красимир Балъков