Берое празнува 104 години от създаването си. Датата 6 май е специална за всички, които обичат "заралии". На този ден през 1916 година се слага началото на организирания футбол в Стара Загора.

"Днес нашият любим клуб навършва 104 години от своето създаване! 6 май 1916 г. е една специална дата в историята на „Берое“. Тази дата се счита за начало на организирания старозагорски футбол, чиито традиции през 1959 година наследява обединеният спортен клуб „Берое“ с официалния си учредителен документ от събранието на 19 март 1959 г. На 6 май започват редовните занимания на футболната чета към туристическо дружество „Верея“.

През този над един век нашият любим клуб „Берое“ заслужено заема централно място в българския футбол. В тази богата история ние споделихме много радост и незабравими двубои. Извоювахме много слава, спечелихме много купи и никога не се предадохме. Бяхме заедно в тежки моменти, които се надяваме да останат далеч назад във времето.

През годините „Берое“ има и остави големи имена и голмайстори в историята на българския футбол. Стотици са талантливите играчи, които оставиха своя отпечатък по родните и световни терени.

Пожелаваме на всички беройци да бъдат здрави, да споделим още много победи на футболния терен, да продължавате да обичате „Берое“ с онази страст и вярност, която винаги е била символ на нашия клуб. Уверени сме, че заедно ще постигнем още много успехи и слава! Благодрим на всички „зелени“ сърца за подкрепата и любовта! Ще се видим отново там, където винаги сме заедно и споделяме своето щастие – на Храма! Онзи, в който религията е само една – „Берое“!

Светът е „Берое“! Този свят е кръгъл, събран в кожено кълбо, което всеки привърженик на отбора усеща в стомаха си, свит на топка, когато на стадиона тя трябва да опъне мрежата на противниковата врата. След това се превръща в сълзи от болка или от радост!

„Берое“ е свят, който обединява и те кара да обичаш…и всичко в него е зелено!

Винаги носете „Берое“ в сърцето си!

Честит празник, беройци!", написаха "заралии".