Само 34 дни изминаха от последния мач за миналия сезон в българския футбол и отново е време за страстите, които той ще ни предложи през новата кампания. А тя се открива с битката между шампиона Лудогорец и носителя на Купата на България Локомотив Пловдив, победителят от която ще прегърне Суперкупата. 

Двубоят ще се проведе на Националния стадион "Васил Левски" и е на практика генералната репетиция за големите и важни битки на старта на кампанията. За разградчани тя продължава в средата на другата седмица с първия мач в Шампионската лига срещу Ференцварош. 

Затова битката с "черно-белите" се очаква да бъде използвана от наставника на шампионите Стойчо Стоев като последен сериозен тест преди битките с унгарците. На "Васил Левски" се очаква той да изпробва с коя схема ще има повече успех в евротурнирите в мач със залог. 

Очакванията са Стоев да избистри ребуса как да подреди защитата си в тази битка. По всяка вероятност той ще заложи на Джордан Икоко и Сисиньо на двата фланга на отбраната, а в средата ѝ би трябвало да започнат Антон Недялков и Драгош Григоре. 

В полузащита също има някои въпросителни. Стоев няма да рискува с пускането в игра на последното попълнение Стефан Баджи, който има нужда от още малко време, за да достигне перфектна форма, така че титуляр ще е капитанът Светослав Дяков, а негов партньор вероятно ще е полякът Яцек Горалски. 

Колегата му от другата скамейка Бруно Акрапович пък се очаква да залага на същата схема, която му донесе толкова много позитиви миналия сезон. С нея "смърфовете" спечелиха за първи път в историята си Купата на България и редовно записваха успехи над големите отбори у нас, включително Лудогорец. 

Тя е проблемна за "железничарите" срещу по-малките отбори, които рушат играта, но на Националния стадион това няма да е казус пред Акрапович и компания, така че се очаква той да заложи именно на познатата си схема. 

Първият мач за новия сезон в българския футбол е от 20:30 часа и ще бъде излъчван директно в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. За вас ще го следим минута по минута и на GONG.BG.