Кметът на Стара Загора Живко Тодоров отговори на всички атаки към него и общината през последните дни по темата с футболния Берое. Градоначалникът заключи, че ако стадионът на "зелените" е бил пълен във всеки домакински мач, финансови проблеми нямало да има.

„Същите хора, които преди говореха “Общината не трябва да има никаква намеса във футбола”, сега говорят “Къде е Общината?”. Ще ви кажа къде е. Община Стара Загора издържа персонала на терените, а от този месец поема и поддръжката на терените, след като ми докладваха, че такава не се прави от месеци!

Всички спортни клубове ползват абсолютно безвъзмездно база и консумативи. Що се отнася до акциите на Берое - след като ТЕЦ 2 се отказа от собствеността си, нямаше никой, който да иска да поеме отбора. Тогава част от феновете се събраха и се заеха с тежката задача Берое да оцелее!

Те поеха акциите, не Общината! След този тежък период за клуба много бяха недоволни, че Берое се бори да не изпадне. Нормално, за да бъдеш нагоре в таблицата трябва голям бюджет, а това означава голям спонсор. Такъв няма и до ден днешен.

Представител на столичния фенклуб на Берое докара сегашния собственик в Стара Загора. Акциите бяха прехвърлени безвъзмездно, като клубът беше без задължения, освен някакви дребни текущи. Аз се надявам, че финансовите проблеми, за които се говори в отбора, ще бъдат решени и пожелавам успех на Берое.

Накрая ще кажа, че един отбор зависи от това колко фенове има на стадиона. Ако на всеки мач стадионът беше пълен, финансови проблеми нямаше да има. В Германия и Англия дори в трета лига стадионите са пълни. Само Берое!„