Детско-юношеската школа на Берое ще проведе на 3-и юни кастинг за играчи, родени през 2004, 2006, 2008 и 2009 година и на 16-и юни за играчи, родени през 2005 и 2007 година.

Кастингът ще се състои на естествения терен на спортна база "Берое“ от 09.00 часа и ще се проведе под формата на тренировка от треньорите на съответните набори, като ще бъде наблюдаван и от скаутите на клуба, както и от ръководството на школата.

Към момента в Академията на "Берое" тренират над 200 деца, като всички са освободени от месечни такси и получават безплатно пълна лятна и зимна тренировъчна и официална екипировка.

Клубът разполага с три естествени тревни терена в перфектно състояние, както и един изкуствен терен с осветление. Треньорите в школата притежават необходимите опит и квалификация за работа с деца.

Децата, които живеят извън Стара Загора, се настаняват в хотел в града като разноските по настаняването и храненето им се поемат изцяло от клуба.

Отборите от Академията на Берое получават покани за участие на всички силни турнири на национално ниво, както и за надпревари зад граница. Школата на „зелено-белите“ има представители и в трите Елитни групи.

Записването за кастинга става по няколко начина - по e-mail - academy@beroe.bg /чрез съобщение в официалната ни страница във Facebook - www.facebook.com/academyberoe или на телефон 0887 444 003 (Евгени Иванов, Администратор на ДЮШ), като трябва да бъдат написани или съобщени трите имена на детето, дата на раждане, позиция на която играе и за кой отбор се е състезавал за последно.

Играчите трябва да са в тренировъчно облекло с обувки, които са подходящи за естествена трева.