Българската легенда Христо Сточков представи своята автобиографична книга на голяма пресконференция в столичен хотел. Специален гост на церемонията беше съдията Урисар Аспитарте, който през далечната 1990 година става част от една емблематична за българина история. Реферът бе настъпен от Стоичков по време на мач между Барселона и Реал Мадрид, а след това получи тежко наказание.

„Христо Стоичков. Историята“ е на пазара от няколко дни. Тя е създадена в съавторство със спортния журналист Владимир Памуков. В нея читателите ще открият 400 страници лични истории за живота и кариерата на един от най-големите български футболисти.

„Исках веднъж да спрат спекулациите кой е Христо Стоичков. Не съм спестил на никого нищо. Правил съм и грешки", коментира Стоичков.

"В най-трудните ми години ме освободиха да не играя футбол. Вървях от ст. „Марица“ до нас и съм плакал, но силата е сила, преодолях и продължих напред. На 20 години пак искаха да ме изхвърлят от футбола и пак не успяха. През 1990 година стана инцидентът с този човек (посочва Урисар Аспитарте – бел.ред.), пак бях наказан, но си направих изводите. Уважавай, този който е срещу теб, ако искаш да бъдеш уважаван. Затова искам да благодаря на всички“, сподели Христо Стоичков.

„Аз не деля хората. Първи, който ми подаде ръка в националния отбор, беше Наско Сираков. И сме делили една стая. Не съм спестил нищо в тази книга. Не мога да бъда с маска, аз няма да се променя на 53 години“, коментира още носителят на Златната топка.

„Най-трудно ми беше да напиша за голямото предателство. Никога не съм си купувал приятелството и никога няма да го направя“, коментира още Христо Стоичков по време на пресконференцията.

LAP.bg
40 снимки