Процесът за създаването на дублиращи отбори и включването им във Втора и Трета лига без спортно класиране върви с пълна сила. 

Стана ясно, че в Ботев Пловдив все пак са се решили да създадат втори отбор, който ще бъде заявен за Б група. Така съставът на второто ниво в родния футбол ще се увеличи на 20 отбора.

https://botevplovdiv.bg/
18 снимки

Старши треньорът на юношите до 19 години на "канарчетата" Петър Пенчев вече е съобщил на излизащите от юношеска възраст родени през 2002-а година момчета, че няма нужда да си търсят отбори, защото ще играят в дубъла на Ботев. 

Също така ще бъдат върнати и някои от предишните набори, които в момента се подвизават във Втора или Трета лига.

Така в този клуб момчетата ще имат възможност да се сблъскат с мъжкия футбол още тази есен и така ще разберат колко близо или колко далече са от желанието си да играят на професионално ниво.

В Югоизточната Трета лига ще играят пък втори отбори на Локомотив Пловдив и Берое. Изпълняващият длъжността председател на ЗС на БФС - Пловдив Огнян Златков потвърди, че и двата клуба са внесли заявки да бъдат включени техни състави в третото ниво. 

Как точно ще се организира групата, колко ще бъдат изпадащите и дали заявките на въпросните два отбора ще бъдат одобрени - Зоналният съвет трябва да даде отговори на тези въпроси другата седмица.