Днес от 9,30 часа на игрищата в Национална футболна база „Бояна” стартира ежегодният благотворителен футболен турнир с участието на служители от дипломатическите мисии в София, институции и неправителствени организации. Турнирът се организира от Дружеството на ООН в България, в партньорство с Българския футболен съюз и под патронажа на министъра на външните работи на България. Той нямаше да бъде възможен без подкрепата на София – Европейска столица на спорта 2018, C3i Europe, British School of Sofia, Кока Кола ХБК, Red Bull и OLAND Sport.

Средствата, набрани по време на състезанието, ще бъдат използвани за провеждане на обучения по правата на човека за деца и младежи от страната.

Основната цел на футболния турнир „Ambassador’s League” е да срещне на терена представители на дипломатическите мисии и българските институции, както и неправителствени организации и да насърчи сътрудничеството помежду им , по модела на дипломацията чрез спорт и в духа на Цел 3 и Цел 17 от Програма 2030 на ООН за устойчиво развитие на света. В тазгодишната надпревара  ще се впуснат отборите на Армения, Обединените арабски емирства, Румъния, Северна Македония, Турция, Украйна, Холандия, както и представители от офиса на Върховния комисариат на ООН за бежанците в България, УНИЦЕФ България, Международната организация по миграция, Студентската асоциация за изследване на международните отношения и Дружеството на ООН в България.