Ръководството на Берое получи официална покана от Лестър за пробен период на двама играчи от школата на клуба. Става въпрос за Красимир Тодоров и Монир Ал Бадарин. И двамата играят в състава на Берое 2004 г. под ръководството на Радостин Александров, където този сезон имаха възможноста да играят на няколко международни турнира.

Двамата ще останат за седмица в Академията на „лисиците“, заедно със своя треньор, който седмица по-рано ще бъде на едноседмичен стаж там. Поканата идва директно от главния скаут на академията – Бил Уол, който лично е наблюдавал част от изявите на отбора на Берое през сезона. Контакта между двата клуба е директен, без посредници, като в предложението на Лестър присъства и възможността за сътрудничество между двата клуба занапред. Академията на Лестър е оценена в най-високата категория на Острова.

Красимир Тодоров е роден през 2004 г. и играе като централен нападател. През този сезон отбеляза 72 гола и асистира за 59 в 59 мача, разписвайки се срещу отбори като Цървена Звезда, Торино и Динамо Букурещ.

Отличната му игра и постоянството, което демонстрира бяха отличени през месец декември от „Асоциацията на Българските Футболисти“ с награда за един от най-перспективните таланти в набора си за страната. Освен силното си представяне на терена, Красимир завърши годината в училище с успех oтличен.

Монир Ал Бадарин е роден пред 2005 г., но играе при една година по-големите като полузащитник. През този сезон претърпя контузия, но това не му попречи да се възстанови бързо и да продължи да се представя на високо ниво на терена. За 51 мача, той има 38 гола и 22 асистенции, а на последното международно участие на отбора за родени през 2004 г., което бе в Италия, той взе отличие за Най-добър полузащитник на турнира, макар да бе година по-малък от всички. Също както своя съотборник и Монир завършва годината с oтличен успех.

„Това е перфектното завършване на един много успешен сезон“ – споделя треньора им Радостин Александров. „И двамата бяха изключително старателни и постоянни в мачовете и тренировките, както и извън тях. Техният упорит труд им се отплаща с тази отлична възможност. Това е награда за всички играчи на Берое, защото в школата има много таланти и с тях се работи така, че те да развиват оптимално своя потенциал. Поканата от „Лестър“ показва, че пътят към най-високото ниво на футбола е възможен и Берое е дестинация, която е част от този път. Ръководството на клуба направи много през последните години за школата – през тази година участвахме на редица международни турнири, което дава възможност на децата да се изявяват на високо ниво, където се представят отлично. По този начин и децата показват своята признателност към ръководството за положения труд и отношението към тях“, каза още Александров.