Отборът на Берое 2006 получи специална покана и ще се включи в силен международен турнир в Турция. Надпреварата е традиционна, организира се от една от най-добрите школи в Турция – ФК Алтънорду и ще се проведе на базата на отбора в курортния град Измир от 6-и до 8-и април.

Тази година турнирът е за деца родени през 2006-а година, като ще се играе формат Футбол 9. Досега потвърдили участие са 50 отбора от 19 държави.

Освен 14-те тима от школите на топотборите в Турция, в турнира ще участват и отборите на Манчестър Сити, Байерн Мюнхен, Атлетико Мадрид, Атлетик Билбао, Бенфика, Спортинг Лисабон, Брага, ПСВ Айндховен, Монпелие, Рен, Сампдория, Уест Хям, Сток Сити, Шефилд Юнайтед, Шефилд Уензди, Уест Бромич, Кьолн, Селта Виго, Депортиво, Стяуа, Твенте, АЗ Алкмаар, Динамо Загреб, Славия Прага, Спарта Прага, Олимпия Любляна, Динамо Тбилиси и други. 

Подготовката на Берое 2006 за пролетния полусезон стартира на 20 януари, събота.

Официална репетиция за участието си в Турция тимът, воден от настаеника Иван Желев, ще направи в София, където от 22-и до 25-и февруари за трета поредна година ще участва на турнира Зимна купа „София“ 2018. Миналата година талантите на "зелено-белите" спечелиха същата купа за своята възраст, побеждавайки на финала Левски с 2:0. 

През пролетния полусезон Берое 2006 ще продължи участието си в първенството на Областната подготвителна група, която е за деца, родени след 2005-а година. До лятото са предвидени участия в още два турнира.