Общинският съветник на Стара Загора Диян Димитров заяви, че Държавна опера Стара Загора ще направи специално оперно представление на „Аида“ по повод стогодишнината на Берое.

Той поясни още, че се работи с Държавна опера Стара Загора, за да се направи едно оперно представление на един от най-хубавите спектакли „Аида“ от I до IV действие с гости от Русе, клуба „Багатур“, екзотични животни, както и различни ефекти.

„Виждаме това грандиозно представление на стадион „Берое“ през месец юни непосредствено преди започване на състезанието „Самарско знаме“, каза още Диян Димитров.

Директорът на Държавна опера Стара Загора Огнян Драганов обясни, че за първи път в България се прави опера на стадион в България. „

Нашата институция е едва на 90 години, малко по-млада от футбола в града, но сме горди, че можем да бъдем част от тържеството. Ще изиграем операта до т.н. триумфална сцена, в която юношеският отбор ще донесе знамето на успеха. Ще се опитаме да направим нещо атрактивно. Искаме да включим и най-младите футболисти от школата, които в една от сцените да изиграят мач на малки вратички, с които да забавляват принцесата“, коемнтира Драганов.