Двама от чуждестранните футболисти на Берое ще участват в обществения дебат „Стара Загора и чужденците" на 15.01., от 19:00 ч. , в Регионална библиотека „Захарий Княжески", организиран от „Сдружение за съвременно изкуство и култура - Различният поглед".

Събитието е по проект на "Център за култура и дебат - Червената къща", финансиран по Програмата за финансиране на НПО в България по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство, в който си партнират 6 организации от различни български градове.

Двамата играчи на Берое бяха привлечени със съдействието на Дончо Христов, председател на националния фен-клуб Берое, Стара Загора. Те ще се включат в събитието с изпратен от клуба преводач. Тази седмица футболистите на Берое са на тренировъчен лагер на Старозагорски минерални бани.

Игор Джоман, играещ като централен полузащитик, е роден на 1 май 1986 година в Клермон, Франция. През сезон 2003/2004 играе за Б отбора на Амиен (Франция). През 2004 година е привлечен в град Гингам, Франция от едноименния тим, където изкарва до 2010 година като има 50 мача и 1 гол за елитния тим и доста срещи за Б отбора. Играе и за Гингам за Лига Европа срещу Хамбургер.

Жуниор Мапуку Мпиа е роден на 7 януари 1990 г. в Киншаса, ДР Конго и играе като централен нападател в Берое. Жуниор е играл в гръцкия Панахайки, където е отбелязал 5 гола в 18 мача и френския Компиен, където записва 5 срещи.