Част от футболистите на Берое, спортно-техническия щаб и легенди на клуба се превърнаха лица на фотопроекта на старозагореца Михаил Желязков – „Изявления“, чиято изложба ще бъде открита в петък, 7-и август, от 19 часа в зала „Лубор Байер“.

Авторът на „Изявления“ Михаил Желязков е роден и израснал в Стара Загора, но след завършването си на средното образование в града на липите заминава за Франция, където се записва да следва „Публична администрация и мениджмънт“ в елитния френски университет в Страсбург, но увлечен по изкуството, загърбва лекциите и се отдава изцяло на новата си страст. Идеята на настоящия му проект „Изявления“ е да събере поне 500 фотографии на старозагорци, обхващащи цялата палитра от критерии – различни по възраст, хобита, интереси, представители от различни социални прослойки, етнически и религиозни принадлежности и сексуална ориентация.

„Обедителното звено“ между всички тях се явява една малка бяла дъска, на която всеки изписва свое лично послание в няколко думи.
Към инициативата вече се включиха познати лица на „зелено-белите“ запалянковци – сред тях футболистите Спас Делев, Иво Иванов и Жуниор Мапуку, старши треньорът Петър Хубчев, празнуващия днес своя 69-и рожден ден Петко Петков, любимец „5“ на „беройци“ Ваня Джаферович и още много други.

А ако искате да узнаете какво се крие под замаскировката на белите дъски, можете да го направите, посещавайки откриването на изложбата в петък, 7-и август, от 19 часа в зала „Лубор Байер“, намираща се южно от Съдебната палата.

Ако пък проявявате интерес и вие да се включите в проекта на Михаил Желязков и да отправите своето „изявление“, можете да намерите повече информация в официалната facebook-страница на „Изявления“.

източник: www.beroe.bg