Берое се включи в благородна инициатива с цел набирането на по-голяма парична сума, с която да се подсигурят условия за ежедневен спорт на децата от дома за деца лишени от родителска грижа "Асен Златаров" – баскетболно и волейболно игрище на територията на дома.

Фланелка на Берое с подписите на всички футболисти от отбора бе част от търга, който се проведе по време на турнира Sofia Champions Cup. За него бе дарена и фланелката на Венцислав Христов, с която той отбеляза първия си гол за националния тим – при победата с 2:1 на България над Азербайджан в Баку.

Отбори от Бургас, Благоевград, Стара Загора, Пловдив и столицата София участваха в най-силния турнир, организиран до сега – Sofia Champions Cup 2014! Арена на шампионските двубои в два поредни уикенда бе софийският спортен комплекс "Симеоново". Победител стана ФК Романо.

Идеята на шампионата, освен да излъчи най-добрите по минифутбол отбори за 2014 година, е и да популяризира този спорт, който се развива с неимоверно бързи темпове в България. Редица отбори се сформират всекидневно, а в основата им е заложено предизвикателството, желанието за победа, възможността да се докажеш, да покажеш надмощието си над останалите играчи. Самите отбори са съставени предимно от любители на футбола, които в желанието си да поспортуват след работно време, развиха минифутбола до изключително мащабно ниво.

Всички отбори, участващи в турнира, бяха представлявани от свой "талисман". Това са бивши спортисти, или популярни личности, свързани със спорта. Тяхната цел е да подпомагат отбора, както и развитието и популяризирането на минифутбола в България. След финала на турнира талисманите се включиха в шоу мач, който носеше името "Мачът на честта", а отборът-съперник бе сформиран от най-добре представилите се в надпреварата играчи.

Една от основните цели на организаторите на турнира Sofia Champions Cup 2014 бе той да бъде обвързан с благотворителна кауза, в знак на съпричастност към децата в неравностойно социално положение. В рамките на Sofia Champions Cup 2014 се проведе и благотворителен търг на футболни тениски на обичани футболисти, с цел набирането на по-голяма парична сума, с която да се подсигурят условия за ежедневен спорт на децата от ДДЛРГ "Асен Златаров" – баскетболно и волейболно игрище на територията на дома. През всички дни на турнира, феновете на минифутбола имаха възможността да подкрепят желанието на децата да спортуват чрез разположените благотворителни урни.

"С удоволствие се включихме в тази благородна инициатива и всички футболисти прегърнаха идеята да сложат своя автограф на фланелката, която дарихме. Надяваме се тя да е попаднала в ръцете на истински фен и колекционер, който също да й се радва, но по-важното е че със закупуването й е помогнал на нуждаещите се деца", обясни за beroe.bg маркетинг мениджърът на Берое Ваня Джаферович.

"Един приятел се свърза с мен с молба да се включа в инициативата и аз с радост дадох фланелката. От там вече той придвижи нещата. Няма защо да ми липсва. Фланелката е просто от мач. Спомена остава за мен", сподели Венци Христов за неговото дарение на фланелката, с която отбеляза победния гол за България срещу Азербайджан в Баку.