Лудогорец и Берое завършиха 1:1 на „Лудогорец Арена“ в мач от последния кръг на шампионата. По този начин старозагорци за първи път в своята история завършиха на второ място в крайното класиране на А група и спечелиха сребърните медали. Лудогорец грабна четвърта титла. Берое поведе с гол в 66-та минута на Станислав Костов, а Христо Златински от дузпа в добавеното време на мача изравни резултата. Берое завърши сезона като най-добър гост и без загуба при гостуванията си.

Лудогорец започна устремено мача и във 2-та минута Витиня направи добър пробив, след което подаде към Абел Анисе, но той стреля слабо и Илко Пиргов спаси. Христо Златински стреля опасно от фаул в 6-та минута, но топката премина на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Илко Пиргов.

Салим Керкар получи контузия в 14-та минута. Той се опита да продължи да играе, но бе сменен в 17-та минута от Станислав Костов.

Жуниор Мапуку се откъсваше сам срещу Георги Аргилашки в 15-та минута, но страничният съдия вдигна несъществуваща засада.

Жуниор Мапуку стреля опасно в 24-та минута от дъгата на наказателното поле на Лудогорец, но Георги Аргилашки се намеси и спаси.

Лудогорец организира добра атака в 27-та минута, когато Светослав Дяков центрира в малкия пеналт, след което Върджил Мисиджан засече с глава, но Елиаш успя да изчисти кълбото пред погледа на състезател в зелен екип, намиращ се на чиста голова позиция. При последвалото повторно центриране от ъглов удар, Илко Пиргов се извиси над всички и улови.

Веселин Пенев центрира от корнер в наказателното поле на Лудогорец в 32-та минута, след което Жуниор Мапуку стреля с глава, но изпрати топката над напречната греда в аут.

Берое започна силно второто полувреме. В 49-та минута Жуниор Мапуку навърза Александър Александров и Йордан Минев, след което стреля и насочи топката под напречната греда, но Георги Аргилашки успя да избие в корнер. След последвалото центриране в наказателното поле на Лудогорец Елиаш стреля с глава, но Михаил Александров успя да избие топката от гол линията.

Берое организира много добра бърза атака в 53-та минута, когато Елиаш подаде към Жуниор Мапуку, който стреля, но топката рикошира в крака на Георги Терзиев и бе на път да излъже вратаря Георги Аргилашки, който в последния момент се намеси и изби в корнер.

Лудогорец организира много бърза атака в 62-та минута, когато Юнес Хамза пусна към Абел Анисе, който бе сам срещу Илко Пиргов, но не успя да нанесе добър завършващ удар и след това защитник на Берое успя да изчисти топката.

Три минути по-късно Антон Огнянов стреля много опасно от фаул, Георги Аргилашки успя да избие, след което Жуниор Мапуку шутира опасно, но Георги Терзиев блокира удара му.

Берое поведе в 66-та минута, когато Антон Огнянов получи хубав пас, след което навлезе в наказателното поле на Лудогорец, върна топката към точката на дузпата, където Станислав Костов бе оставен непокрит и с премерен удар изпрати топката във вратата на Георги Аргилашки.

В 71-та минута Жуниор Мапуку се пребори с Георги Терзиев, след което стреля отдалеч, но Георги Аргилашки успя да спаси.

Съдията Георги Кабаков свири пресилена дузпа за Лудогорец в 90-та минута на срещата. Дълга топка бе изпратена в наказателното поле на Берое, където Илко Пиргов и Върджил Мисиджан се сблъскаха, вратарят на старозагорци игра с топката, но съдията Георги Кабаков свири дузпа. Наказателният удар бе реализиран от Христо Златински.

Лудогорец спечели четвърта поредна титла на А група, а Берое остана на втора позиция със сребърните медали. Лудогорец завърши сезона с 63 точки, а Берое с 55 точки.