Берое изпрати със смесени чувства завършилия преди седмици сезон в А група. Старозагорци имаха за цел да се класират в първата седмица, но поради различни причини не успяха. Във футбола обаче бързо получаваш нов шанс – с новия сезон идва нова възможност и нов късмет. А новият сезон в българското първенство вече тропа на вратата. И както от Берое вече заявиха гледат напред към новия шампионат, за който имат много по-големи цели. От Берое обявиха, че са си взели поуки от допуснатите грешки през изминалата кампания и гледат към следващата.

Селекцията трябва да бъде приоритетна цел за Берое, защото един от основните проблеми на отбора през изминалия шампионат бе късата скамейка. Въпреки че отборът участва в Лига Европа, Берое не притежаваше дълга скамейка, а това се оказа решаващо в някои моменти от сезона. Изграждането на силен състав за новата кампания е наложително с оглед постоянно променящия се формат на първенството.

Сега пред Берое предстои взимането на важни решения. В клуба се спазва строга финансова дисциплина, което е много добре, а в отбора се привличат главно футболисти със свободни трансфери. Петър Хубчев и неговият екип обаче показаха добър нюх и умения през изминалата година и половина и в отбора бяха привлечени някои много качествени попълнения, които в последствие се изплатиха. Салим Керкар и Жуниор Мапуку са последните двама футболисти, които впечатлиха с изявите си през втория полусезон и успяха да спечелят сърцата на старозагорските фенове.

След продажбата на Борислав Стойчев, Берое със сигурност се нуждае от поне един хубав трансферен удар в защита. Старозагорци трябва да намерят качествено ново попълнение за тази зона, за да се засили конкуренцията. Десният бек също бе невралгична позиция за състава най-вече през втория полусезон, като Атанас Зехиров бе преквалифициран като такъв. Той се справи доста добре, но в Берое задължително трябва да бъде привлечен нов играч на този пост, за да бъде засилена конкуренцията.

За разлика от други години Берое изглежда много силно в офанзивен план, където разполага с Жуниор Мапуку, Станислав Костов, а успя да запази и Георги Андонов.

В халфовата линия Берое също разполага с много потенциал, а с привличането на Крис Гади и крилата придобиват достатъчно скорост, импровизация и нестандарност.

Селекцията е приоритетна цел за Берое преди началото на подготовката на отбора. Всеки един треньор би искал да разполага с желаните от него футболисти още на първата тренировка, но за българските стандарти това е трудно осъществимо.

„Ще изчакаме да видим отбора, който ще успеем да селектираме и ще започне първенството. Има още неясноти около някои постове, на които нямаме решение и алтернатива. Имаме сериозни амбиции да гоним класиране за участие в евротурнирите. Много е рано обаче да говорим на тази тема. Това са нашите амбиции, които ще преследваме“, сподели пред Гонг преди дни председателят на Съвета на Директорите и Изпълнителен директор на Берое Илко Русев.

Със сигурност селекцията е приоритет, а според нея в Берое ще поставят целите си.

След две години Берое празнува 100-годишен юбилей, а ново участие в евротурнирите догодина ще бележи едно чудесно начало на празненствата под Аязмото.