Вече изминаха 8 кръга от сезона в А група. Берое се представя много добре и прави впечатление с изявите си. Пред Берое сега предстоят мачовете на истината, които ще определят дали отборът ще играе в първата или втората шестица, дали старозагорци ще имат сили за нещо повече или ще се задоволят с второстепенна роля в първата шестица.

Пред Берое предстои поредица от седем мача, в които ще си проличат истинските възможности на отбора. Серията започва с гостуване на Локомотив в Пловдив. Следва домакинство на ЦСКА. След мача срещу „армейците” Берое ще гостува последователно на Локомотив в София, на Черно море във Варна и на Ботев в Пловдив. Серията се затваря с домакинство на Литекс и гостуване на Левски. Това са мачовете на истината за Берое.

Първият от поредицата мачове е гостуването на Локомотив Пловдив на „Лаута”. В Берое със сигурност не са забравили загубата през миналия сезон под тепетата. Сега победата за заралии изглежда задължителна. Успех за Берое в Пловдив ще е двоен удар срещу конкуренцията.

Отборът влиза в тази поредица от срещи от добра изходна позиция. Треньорският щаб на Берое е наясно с предизвикателството, което предстои. „Зелените” трябва да покажат най-доброто, на което са способни в тези мачове. В тях ще се види истинското лице на Берое. Старозагорци имат потенциал и трябва да го демонстрират, а няма по-подходящ момент от този – срещу най-сериозните опоненти в първенството.

В клуба бе поставена добра основа и няма да има оправдания при евентуален провал. Още преди началото на сезона, от ръководството изразиха амбиции не само за участие в първата шестица, но и класиране за евротурнирите.

Ако Берое си изиграе добре картите, отборът може да се окаже в ролята на скрит фаворит не само за топ 3, а дори и за титлата. Заралии разполагат с достатъчно добри оръжия за атака именно на призовите места.

Плюс за Берое е, че поредицата от мачове е добре разположена във времето. Между тях има мач за Купата на България, има прекъсване за двубоите на националния отбор и това ще даде възможност за реакция от старозагорци при негативна серия.

За Берое настъпва часът на истината. В тези мачове ще си проличи колко е израстнал отборът, дали „зелените” са готови да влязат между големите шамари. Берое има балансиран състав. Играчите са готови да воюват на терена срещу всеки един съперник. Петър Хубчев разполага с колектив, който отличава отбора. Заралии се намират и в добра форма.

Берое навлиза в решаващия момент от сезона. Всяка загубена точка може да се окаже решаваща в преследването на целта, всяка спечелена ще приближи отбора до топ 3. За Берое сега започват мачовете на истината. Серията от 7 мача може да изстреля отбора или да го приземи.