Бедна ли му е фантазията на Николай Йорданов преди Берое – Левски? Берое посреща Левски в неделя под Аязмото в мач от 4-я кръг на А група.

Съдийската комисия постави рефера Николай Йорданов да бъде допълнителен асистент на главния арбитър Ивайло Стоянов. Така пътищата на Николай Йорданов и Берое се кръстосват за първи път след неговото изказване от преди два месеца. Тогава преди мача между Ботев Пловдив и Лудогорец, Николай Йорданов изнесе любопитна реч към футболистите на двата отбора. Съдията явно не знаеше, че камерите на телевизията, която предава двубоя го снимат и се обърна към футболистите така:

"Пазете се, защото сте два от най-качествените отбори у нас, с най-качествените футболисти. Казвам го, защото в четвъртък ръководих Берое - Локомотив София. Не искам да ви казвам за какво става въпрос. Бедна ви е фантазията."

Дали му е бедна или богата фантазията на Николай Йорданов, не знам. Той обаче е определян за един от най-добрите български съдии, а един топ арбитър не може да си позволи подобно поведение. Йорданов трябва да подходи мъжки и да поднесе своето извинение, ако има поне малка чест и достойнство, защото в Стара Загора със сигурност няма да го посрещнат радушно, след като вече два месеца минаха от това негово изказване. Николай Йорданов все още не се е извинил публично нито на Берое, нито на Локомотив София. Така не подхождат големите арбитри, с голямо реноме.

Мълчанието на Николай Йорданов до този момент може да се тълкува единствено като малодушие и гузност. Всички хора правим грешки. Нищо фатално няма да се случи, ако Николай Йорданов си признае, че е сбъркал. Светът няма да свърши, ако съдията се извини. Правили са го много други рефери и то къде, къде по-реномирани. Напротив, Николай Йорданов може само да спечели, ако се извини за думите си. Всеки бърка.

Съдийската комисия направи така, че Йорданов попадна в бригадата за мача в Стара Загора и ще бъде добре той да поднесе своето извинение на Берое, защото в града под Аязмото не са забравили думите изказани от него. Феновете на Берое първи ще реагират, когато Йорданов излезе на терена. Съдията сам може да спести част от нещата, които ще бъдат изречени от трибуните по негов адрес, като се извини.

Николай Йорданов тепърва ще свири много мачове в А група и сигурно ще бъде в ролята на главен арбитър на някой мач в Стара Загора, така че, за да спести доста псувни, ругатни и най-вече да запази поне малка част от реномето си, трябва да поднесе своите извинения. Николай Йорданов трябва да се извини и на Берое, и на Локомотив София.

Съдийската комисия към БФС задейства бомба със закъснител. Това бе неизбежно, защото арбитрите в България не са толкова много. Бе неизбежно Николай Йорданов да попадне в бригада на мач в Стара Загора. За да не избухне бомбата, Николай Йорданов трябва да се извини. Всичко друго ще бъде за негова сметка и на БФС.

До мача в неделя има достатъчно време Николай Йорданов да се извини, за да излезе с поне запазено достойнство срещу част от футболистите, един от двата отбора, които визираше и един от треньорските щабове, които нарече „бедна ви е фантазията”! При всяко друго развитие на ситуацията, нито Берое, нито спортно-техническият щаб на отбора са длъжни да поздравят Йорданов и да му стиснат ръката.

Преди началото на всеки един мач съдиите и играчите се поздравяват. Е, за какво играчите на Берое да си стиснат ръцете с Николай Йорданов? За това, че ги нарече „бедна ви е фантазията” ли? Ако аз съм футболист на Берое, не бих сторил това. Не бих оказал тази чест на Николай Йорданов, защото той не я заслужава.

Така че, Николай Йорданов вече няма достатъчно време да се извини, както на Берое, така и на Локомотив София! Бомбата със закъснител е активирана, времето изтича...