Отборът на Берое претърпя тежко поражение от Апоел Тел Авив с 4:1 в първия мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят се игра на стадион „Берое“ в Стара Загора.

Въпреки огромния заряд за феновете на домакините, които след 27 години отново посрещнаха в Стара Загора мач от Европа, тимът не успя да зарадва публиката.

Старши треньорът на Берое Петър Хубчев заложи на печелившия титулярен състав, с който успя да триумфира със Суперкупата на България преди броени дни. За съжаление, класата на съперника се оказа далеч над тази на „зелените“. Новото попълнение на Апоел ТА и бивш играч на ЦСКА Лукас Саша започна двубоя като титуляр и успя да се отличи още в началото на срещата.

Двубоят започна кошмарно за Берое. Само в рамките на първите 9 минути, гостите от Израел успяха да реализират две бързи попадения. В 5-та минута Иван Караджов излезе напред, опита да изчисти топката, тя попадна на крака на Лукас Саша. Бившият футболист на ЦСКА отдалеч, с прехвърлящ удар от около 35 метра, прати топката в мрежата на домакините.

Само четири минути по-късно обаче след бърза контраатака на Апоел Тел Авив, Горнада намери Омар Дамари, който с премерен удар по земя от границата на наказателното поле вкара за 2:0.

Отборът на Берое се нуждаеше от 20 минути, докато успее да намери играта си и да започне да противодейства на своя съперник. До този момент футболистите на Апоел Тев Авив бяха абсолютни господари на терена.

Независимо от тежката ситуация, играчите на Петър Хубчев започнаха да поглеждат все по-смело към вратата на съперника след 20-та минута. В 22-та при центриране на Давид Каядо в наказателното поле, Георги Андонов засече с глава, но ударът му мина покрай вратата.

В 25-та обаче Берое успя да върне едно попадение. Пламен Крумов центрира почти от аутлинията, близо до ъгловото флагче, а Венцислав Христов намали резултата на 1:2.

Малко след подновяването на играта гостите реализираха ново попадение, с което до голяма степен усложниха ситуацията на Берое в Европа. В 52-та минута Лукас Саша навлезе в наказателното поле, като преодоля трима защитници на домакините, подаде на Омар Дамари, който от точката на дузпата реализира за 3:1.

В 61-та минута Шехтер бе изведен зад защитата, проби през центъра на терена, излезе сам срещу Иван Караджов и реализира за 4:1. При паса към нападателя обаче останаха съмнения за засада, която остана незабелязана от съдията.

Въпреки това тимът от Израел свърши своята работа и направи продължаването на Берое в Европа почти невъзможно, с оглед на четирите попадения на чужд терен.

Срещата бе наблюдавана на живо от президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.

Реваншът е след седмица в Тел Авив.

Берое: 12. Иван Караджов, 17. Пламен Крумов, 5. Борислав Стойчев, 3. Владимир Зафиров, 28. Веселин Пенев, 21. Елиаш, 27. Игор Джоман (Саюд 58'), 2. Здравко Илиев (Горанов 62'), 7. Георги Андонов, 88. Давид Каядо и 10. Венцислав Христов.

Главен съдия на срещата бе Владо Глоджович от Сърбия.