Берое завърши подготовката си за пролетния полусезон в А група с престижнo равенство 1:1 при гостуването на Арка Гдиня, с която официално бе открит новият 15-хиляден стадион “ГОСИР” на полския отбор.

Кметът на Община Стара Загора проф. Светлин Танчев и областният управител Йордан Николов изгледаха мача от трибуните на стадион „ГОСИР”.

Берое започна със следния стартов състав: Скорчев; Ямуков, Бачев, Томаш, Пенев; Генчев, Велев, Станков, Христов; Златинов, Йорданов.

Мачът се игра при много студено и ветровито време. Мачът започна добре за домакините, които създадоха няколко опасни положения в началните минути, но Скорчев показа класа и спаси.

Постепенно футболистите на Берое се успокоиха и показаха силна игра. В 31-та минута Николай Станков стреля, но над напречната греда. Шест минути по-късно след добра атака на Берое, Станков подаде към Златинов, който стреля, но право в ръцете на вратаря на Арка, Морето.

В края на първото полувреме играчите на Берое показаха по-силна игра и изпуснаха няколко добри възможности, за да поведат в резултата. В 41-та минута Диан Генчев стреля, но право в ръцете на Морето.

Най-красивото изпълнение през първата част бе в 43-та минута, когато Тодор Христов отправи много хубав диагонален удар и насочи топката в горния десен ъгъл на вратата на бразилеца Морето, който обаче показа невероятен рефлекс и спаси.

Берое успя да поведе в резултата в 64-та минута, когато Ямуков получи пас от дълбочина, след което нахлу в наказателното поле на Арка и подаде към Евгени Йорданов, който прати топката във вратата на Морето.

Берое можеше да удвои своята преднина в 68-та минута, когато Веселин Пенев центрира остро в наказателното поле на Арка, но Морето успя да се намеси.

В последния четвърт час старши треньорът на Берое Илиан Илиев направи много смени, които нарушиха ритъма на игра на старозагорци и това позволи на домакините да имат надмощие. В 86-та минута след центриране от корнер в наказателното поле на заралии Емил Нол засече топката с глава, но Мартин Теменлиев се справи чудесно и изби от гол линията.

Все пак домакините се добраха до изравнително попадение в последните секунди на даденото от съдията петминутно продължение, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Берое Емил Нол засече топката с глава и я прати във вратата на Теменлиев.

На 26 февруари от 15 часа Берое посреща Сливен в мач от 16-я кръг на А група.