Ръководството на Берое и феновете на клуба гласуваха доверие на старши треньора Александър Димитров и неговия екип.

Ръководството на клуба излезе с официално изявление по темата, което публикуваме без редакторска намеса:  

ИЗЯВЛЕНИЕ
на Ръководството на „ПФК Берое – Стара Загора“ ЕАД и Национален фен клуб „Берое – Стара Загора“

Във връзка със създалото се напрежение сред футболната общественост на Стара Загора и региона през изминалата седмица се обръщаме към всички привърженици на „ПФК Берое – Стара Загора“ ЕАД, като заявяваме, че въпреки последните неуспехи на футболния терен, имаме вяра във възможностите на представителния ни тим. Вярваме, че пораженията имат временен и инцидентен характер и изразяваме своята подкрепа към играчите и треньорите.

С избора на новото треньорско ръководство декларирахме своята политика за изграждане на отбор с нов облик. Бяха извършени немалко промени в тази насока, но това е процес, който изисква стабилност и взаимно доверие и осъзнаваме, че постигането на поставените цели се нуждае от време. Ние целим изграждането на още по-силен „Берое“, такъв, какъвто искаме да го виждаме всички. Влагаме усилия в изграждането на дългосрочна стратегия за развитието на нашия клуб. Победите са желани от всички, но в спорта неминуемо се случват и поражения.

Призоваваме за единство от всички привърженици на ПФК Берое, защото отборът има нужда от стабилност в трудни моменти. Практиката през последните години е показала, че можем да се справим с разумен поглед и анализ на проблемите. Необходимо е да запазим самообладание, защото отборът има нужда от спокойна атмосфера, за да се върне възможно най-бързо към победния път. Доказали сме неведнъж, че можем да го направим и сме убедени, че ще го сторим и сега.

Наред с изложеното по-горе, ръководството на клуба, съвместно с национален фен клуб „Берое“, изразяват своята твърда позиция против тенденциозното съдийството към нашия отбор, което продължава и през настоящия полусезон. Най-скорошният пример е от последния двубой в София, когато бяха извършени множество неправилни отсъждания от страна на съдиите, ръководили мача. В защита на правата ни ще бъде депозирана своевременно жалба в БФС срещу съдийството на Станислав Ставров, като най-фрапиращите отсъждания на рефера ще публикуваме на официалния ни сайт заедно с отговорите, които получаваме от Съдийската комисия към БФС. Покровителството над тенденциозното съдийство опорочава шампионата и вреди на футбола. Винаги сме претендирали за феърплей във футболната игра и сме се придържали към този принцип, от който няма да отстъпим, като ще защитаваме безкомпромисно правата и интересите на отбора дори и с по-радикални действия.