Наставникът на Берое Александър Димитров имаше своите забележки към отбора, въпреки победата с 1:0 над Пирин. Според него, все още старозагорци има много върху какво да работят, за да постигнат по-добри резултати. Той отдаде и пропуските в представянето на мача с "орлетата" и на многото кадрови проблеми.

"Поздравявам играчите за старанието и победата. Мачът не ми хареса заради това, че създадохме малко положения, не бяхме концентрирани в атака. Имахме и доста кадрови проблеми през седмицата, Неманя Милисавлевич, Божилов, Михайлов, Венци Василев бяха с грип. Наско Зехиров играе едва за първи път този сезон. Важна победа за самочувствие", сподели Димитров пред DIEMA SPORT 2 и сподели върху какво му предстои работа занапред.

"Не бих ви споделил какво си говорим в съблекалнята. Имахме моменти на агресивно поведение, на добра игра с едно докосване. Но ми се иска тези моменти да са много повече. Тази вечер бързата игра в нападение ни липсваше. Работим много върху този елемент от играта, няма как да стане от днес за утре да бием по 30 удара на мач и да вкарваме", сподели Димитров.

Той се застъпи и за всички млади треньори в българския футбол и призова за повече търпение към треньорите. Само през изминалата седмица имаше вече две треньорски рокади в българския елит.

"Понеже искаме бързи резултати с цената на всичко, до къде стигна нашият футбол? В един омагьосан кръг сме и се затъва надолу. Затова трябва да се започне от играждането на един клуб от школите, от академиите. Едно изграждане на отбор трае минимум две години, като първият етап е селекцията, а ние не сме я завършили. И след това идва усъвършенството и накрая са резултатите."

"Ако няма резултати след това, треньорът си тръгва и няма сърдене. Как може да се сменят треньори през 2-3 кръга. То така няма да останат български треньори, някои даже ги сменят преди да е започнал шампионатът. Как може да се докаже един треньор за два месеца?", заяви Димитров и похвали в тази насока ръководството на Берое.

"Радвам се, че ръководството на Берое не си взима решенията под влияние на емоциите, благодаря им и работим перфектно с тях. Трябва ни много време за детайлна работа за усъвършенстване на всички елементи. В края на седмицата ще изиграем една контрола, за да може тези с по-малко игрова практика да поиграят", завърши наставникът.