Треньорът на Берое Ферарио Спасов остана доволен от "възраждането" на отбора си и успеха с 2:0 над Нефтохимик в мача от 16-ия кръг на Първа лига.

"Нямаше накъде да отстъпваме повече, след серия от неуспешни резултати, не толкова като игра, а като резултати. С днешният мач не постигнахме кой знае какво, но спечелихме 3 точки след серия от 5 мача без успех. Най-важното е, че спечелихме с една доста вдъхновена и променена игра на отбора, което се дължи на момчетата. След загубата в градското дерби имахме 3 дни да се пренастроим за този мач. Радвам се, че създадохе доста положения. Хареса ми поведението и желанието за игра, което отсъстваше в предишните срещи.", каза Ферарио Спасов.

"Когато поведеш с 2:0 на собствен терен нещата изглеждат по-лесни. Положихме доста усилия, за да стигнем до този резултат. Имахме хубави ситуации през първото полувреме, просто завършващият удар липсваше. Можеше да отбележим повече голово, но в крайна сметка няма как да не съм доволен от това 2:0", добави той.

"Ситуациите бяха такива и отвън се виждаше, че трябваше с лекота да ги отбележим, но разумът му подсказва, че това което направиха момчетата беше добро и заслужават похвала. Идеята беше да видим по-офанзивен Берое. Целият отбор работи много силно и резултатите и успехите не закъсняват." завърши наставникът.