Берое и Черно море ще се изправят един срещу друг в мач от 9-ия кръг на Първа лига, в който и двата отбора ще се опитат да прекратят негативни серии.

Двубоят е в петък вечер от 20 часа и ще бъде предаван онлайн на GONG PLAY и в ефира на DIEMA SPORT 2. Дарик радио също ще предава двубоя, а развитието може да следите и в Gong.bg.

Старозагорци влизат в двубоя с жажда за реабилитация пред своите фенове след тежкото крушение с 0:4 срещу ЦСКА.

Преди това Берое отпадна и от Купата на България след 0:2 от Септември София, а равенството с Дунав значи, че тимът няма успех в последните си три двубоя.

Въпреки това ръководството на клуба застана зад треньора Александър Димитров, който ще трябва да се справя без контузения Веселин Пенев.

Черно море също е в негативна серия от четири мача без победа в Първа лига. Равенството 0:0 със Славия спря серията от три загуби, но Георги Иванов - Гонзо със сигурност ще иска да върне тима си на победния път.

Ондрей Сукуп е със счупен нос, а с травма в същата област е Бакари. И двата обаче попаднаха в групата за мача. Извън нея обаче е вратарят Александър Чанович.

Ето и още интересни акценти преди двубоя:

- В трите домакински мача на беройци през настоящия сезон паднаха най-малко голове – едва 2, като и двата бяха в сметката на заралии.

- Загубата с 0:4 от ЦСКА в миналия кръг бе най-тежката за старозагорци от 24 мача насам. Предишното тежко поражение бе с 0:5 като гост на Лудогорец на 27 ноември 2015 г., като от сегашния състав тогава играха само Иво Иванов, Неманя Милисавлевич и Венцислав Василев, a централният защитник на Берое Иво Иванов получаваше неизменно жълти картони в последните 3 шампионатни срещи на тима.

- Чехът Пржемисъл Коварж стана третият вратар през сезона, използван от наставника на варненци Георги Иванов-Гонзо, след Александър Чанович и Емил Михайлов. Славия е другият тим, за който досега играха трима вратари.

- Словашкият нападател Марек Кузма вкара 3 гола в първите си 4 мача за моряците през сезона и нито един в следващите си 4 срещи, в които варненци не отбелязаха нито едно попадение, като не броим автогола на Паломино (Лудогорец) в полза на Черно море.