Легендата на Берое Петко Петков беше удостоен с отличието "Почетен гражданин на Стара Загора". Това се случи с гласуване и решение на Заседание 13 на Общински съвет – Стара Загора. Съвсем наскоро той навърши 70-годишна възраст. 

"Всички служители на Берое поздравяват Петко Петков за високото отличие! За нас вие сте достоен човек, който заслужава тази чест", написаха от старозагорския клуб на официалния си сайт. 

"Считаме, че Петко Петков е изключително подходяща личност за такъв избор, защото  неговият принос към футбола в Стара Загора, както и към града като цяло е без съмнение за всички старозагорци."

"Петко Петков е клубна легенда, ненадминат голмайстор на Берое за всички времена, треньор и футболен деятел и до днес. Със своята игра и голове той е носил огромна радост за всички старозагорци през годините. Той продължава да бъде една от най-изявените личности в Стара Загора, познат на всички граждани и достоен човек."

"За много старозагорци той е емблема не само на Берое, но и на цяла Стара Загора", написаха още от Берое на сайта си по повод удостояването с тази чест на клубната легенда.