Наставникът на Берое Петър Хубчев призова да се ограничи еуфорията след победата на неговите футболисти с 2:0 над Атлантас Клайпеда в първия квалификационен кръг на Лига Европа. Старши треньорът на "зелено-белите" не очаква подценяване на реванша, тъй като "един, два или три добре изиграни мача нищо не значат."

"Няма да позволим да подценим съперника. Още повече, че първенството ни още не е започнало и едва ли всички български отбори са в най-добрата си форма", коментира Хубчев при пристигането на тима в София.

"Ние това и очаквахме от представители на скадинавския футбол – много дълги топки и много борба. Мисля, че им се противопоставихме добре. Аз обаче призовавам да не бързаме с еуфорията. По принцип един, два или три добре изиграни мача нищо не значат."

Колкото до факта, че попаденията бяха отбелязани от новопривлечените Спас Делев и Георги Божилов, Хубчев заяви: "Няма нови попълнения при нас, дошлите вече са футболисти на Берое. Не знам дали ще ми повярвате, но няма никакво значение кой е отбелязал головете. Може би за самите играчи има значение, но за мен няма абсолютно никакво. Имаше играчи, които свършиха много повече „черна работа“ и бяха много по-полезни за отбора, отколкото самите голмайстори."

На въпрос дали се чакат още нови попълнения в Берое, специалистът бе лаконичен: "Всичко е възможно."

„Много е рано да се каже какво можем да постигнем. Малко реалисти да бъдем – имаме голямо предимство преди втория мач, а колкото до Брьондби... Там няма какво да говорим. Предимството срещу Атлантас остава на наша страна, но трябва да подходим по възможно най-сериозния начин както през седмицата, така и в деня на мача. За мен лично следващите 2-3 тренировки са по-важни.“