Треньорът на Берое 2002 Атанас Рибарски заяви, че неговите момчета трябва да играят без страх на предстоящия турнир в Милано, в който ще вземат участие. Той е сигурен, че ако момчетата му покажат качествата, с които разполагат, ще се представят много силно.

Отборът на Берое 2002 ще участва на турнира „Футбол за приятелство" в Милано в последната седмица на месец май. 8 момчета ще представят честващия 100 години старозагорски клуб, а също така и България в един форум, на който си дават среща представители на най-сериозните школи в Европа и света.

Момчетата, които ще пътуват за тазгодишния град-домакин на финала в Шампионската лига, са: Явор Рашев (вратар), Пламен Пенев, Пламен Стоянов, Божидар Пенчев, Никола Маринов, Димитър Антонов Спасов, Ивиан Георгиев, Джем Събев.

„В турнира ще вземат най-добрите отбори, с най-добрите изпълнители в тази възраст. Очаквам да видя съревнование между силите на най-добрите отбори“, коментира Рибарски.

„Доста добра година изпращаме в сравнение с предходната. Имаме формат, в който участваме на национално ниво като купата. Радвам се, че стигнахме до финала и премерихме сили с един изключително силен отбор като Левски. Надявам се през следващата година да подобрим представянето си. Тези мачове ни правят изключително силни. Тези мачове са огледало на футболистите, които притежаваме. Ласкае ме, че имаме седем футболисти повикани в националния отбор“, добави треньорът на Берое 2002.

„Чрез подобни мачове като на турнира по повод юбилея на Берое и на надпреварата в Милано израстваме най-много. Те ни дават най-много самочувствие. Без такива мачове няма да имаме реална представа къде се намираме. Една победа и една силна игра ни дава самочувствие да бъдем още по-добри. Трябва да имаме необходимото самочувствие. Радвам се, че постигнахме такава наситеност от такъв тип сериозни мачове.“

„Очаквам в Милано да излезем да играем без страх, без да имаме вътрешни бариери. Ако успеем да направим това, съм сигурен, че ще се представим на много високо ниво. Това ще бъде моят апел към футболистите преди да излезем за първия мач в Милано. Трябва да бъдем себе си, каквито сме на тренировка. Да покажем по време на мачовете качествата, които притежаваме. Сигурен съм, че ако ги покажем, ще се представим много добре“, каза още Атанас Рибарски.

Програмата "Футбол за приятелство" има за цел развитието на младежкия футбол чрез популяризиране на младежкия спортни здравословния начин на живот, насърчаването на толерантността и приятелството между децата от различни държави. "Футбол за приятелство" се осъществява под патронажа на глобален посланик на програмата, легендарната футболна звезда Франц Бекенбауер. Ключовите ценности на програмата са: приятелство, равенство, честна игра, здраве, мир, отдаденост, победа, традиции и чест. Основно събитие на програмата е Международният детски форум "Футбол за приятелство", който събира играчи на възраст 12-14 години от най-добрите младежки футболни клубове в света.