Берое 2002 завърши четвърти в своята група „F“ на турнира "Футбол за приятелство" в Милано, организиран от УЕФА и Газпром като част от програмата за финала в Шампионска лига. Беройци спечелиха само точка в надпреварата. Старозагорци влязоха плахо в надпреварата и това се оказа решаващо за резултатите в първите им два мача.

Срещите от турнира се играха в едно полувреме от 16 минути, а съставите бяха оформени от пет полеви играчи и един вратар. Участваха 32 отбора от 32 страни, от Европа, Азия, Африка и Южна Америка, които бяха разделени в осем групи по четири тима, като първите два състава в крайното класиране продължиха участието си на осминафиналите на надпреварата. Силно впечатление на турнира направиха отборите на Атлетико Мадрид и Уест Хем, а сред участниците личаха още отборите на Шалке 04 и Интер.

Беройци отстъпиха с 0:1 в първата среща от академията на Арменската футболна федерация. „Зелените“ изпуснаха първия шанс в мача чрез Никола Маринов, но в последствие отборът на Армения взе инициативата в срещата и в заключителните минути на мача отбеляза победното попадение, а воденият от Атанас Рибарски тим нямаше време за реакция.

Вторият мач на Берое започна кошмарно. Българският отбор допусна два гола от киргизстанския Дордой още преди да бе изминалата първата минута от двубоя. След това беройци заиграха по-добре, но не успяха да стигнат до гол във вратата на своя съперник, а вкрайна сметка допуснаха трети, за крайното 0:3.

В третия си двубой от груповата фаза Берое завърши 1:1 срещу сборен отбор от Холандия. Срещу холандците още в самото начало Никола Маринов откри за Берое, след което последваха уникални пропуски пред вратата на холандците. Към края холандският тим изравни.

В другите мачове от групата Армения победи Дордой Бишкек с 2:0, а завърши 1:1 с Холандия, докато „лалетата“ победиха с 1:0 киргизстанския отбор.

Така на първо място в групата завърши националният отбор на Армения със 7 точки. Втори с 5 точки е сборният отбор от Холандия, трети е Дордой с 3 и последен Берое с 1 точка.

Съставът на Берое: Явор Рашев (вратар), Пламен Пенев, Пламен Стоянов, Божидар Пенчев, Никола Маринов, Димитър Антонов Спасов, Ивиан Георгиев, Джем Събев.

Преди последния си мач момчетата на треньора Атанас Рибарски си направиха снимки за спомен с германските национали Максимилиан Майер и Леон Горецка. Двамата футболисти на Шалке 04 присъстваха на събитието, чийто финал е утре. Германските играчи дойдоха на турнира като част от програмата на УЕФА за насърчаване на футбола сред младите таланти.