ЦСКА продължава с негативната серия и при новия треньор Любо Пенев и вече девет мача няма победа. "Сухата" серия без гол пък вече набъбна на 842 минути след нулевото равенство като гост на Берое в Стара Загора. 

Така и двата тима не си помогнаха особено в преследването на местата, даващи право на участие в Лига Европа. "Червените" обаче поне показаха подобрение на играта, в сравнение с предишните си двубои, но и това не им помогна да стигнат до така важната за самочувствието им победа. 

Мачът започна изключително равностойно и двата тима се захапаха веднага. Това обаче се отрази на положенията пред двете врати и те бяха изключително малко. Първото от тях беше за домакините в 8-та минута. 

Тогава Атанас Зехиров стреля опасно от пряк свободен удар пред наказателното поле на ЦСКА, но вратарят Анатоли Господинов се намеси подобаващо и с една ръка отрази опасността пред вратата си. 

Домакините бяха по-активният тим в началото, но постепенно "червените" изравниха играта и на свой ред тръгнаха по-напред. Най-чистото положение за тях се откри в 25-та минута. Тогава Неманя Милисавлевич си отвори място пред наказателното поле и стреля опасно. 

Топката обаче мина само на няколко сантиметра встрани. Със сигурност, ако беше в очертанията на вратата, това щеше да е гол, тъй като вратарят на домакините Илко Пиргов въобще не мръдна при този изстрел. 

След това битката продължи да се води за всяка педя терен и положенията се брояха на пръстите на едната ръка. Но както мачът се беше превърнал в здрава битка, един подарък можеше да даде преднина на домакините. 

В 37-та минута вратарят на ЦСКА ритна нескопосано една топка и за малко озовалият се сам срещу него Георги Андонов да се възползва и да го огорчи, но явно и той не очакваше такъв дар и не се ориентира правилно, пропилявайки шанса. 

Така двата тима се оттеглиха на почивка при нулево равенство и оставиха развръзката за втората част. Тя започна с подчертан натиск на гостите от София. Те можеха и да открият резултата веднага след подновяването на играта, но ударът с глава на Жуан Фелипе мина на няколко сантиметра в аут. 

"Червените" продължиха да са много по-активни и да създават положения. В 52-та минута Стефан Николич излезе сам срещу Пиргов и точно преди да стреля, топката му беше избита от Атанас Зехиров в корнер. От статичното положение топката беше сложена на главата на Александър Тунчев, но и неговият изстрел беше избит извън очертанията на терена. 

ЦСКА продължи да налита към противниковата врата и имаше още един шанс да открие. В 66-та минута отново Жуан Фелипе стреля опасно от дистанция и топката летеше към горния десен ъгъл, но Илко Пиргов се справи великолепно и изби. 

Гостите продължиха да са по-активни, но и домакините имаха своите шансове на контраатака. При една от тях в 77-та минута топката стигна до Салим Керкар на точката на дузпата. Той обаче се забави и стреля твърде късно, което позволи на хвърлилия се в краката му Тончи Кукоч да избие. 

Домакините претендираха за дузпа в 82-та минута, след като Крис Гади падна в наказателното поле след съприкосновение с Марио Бъркляча, но реферът прецени, че няма нарушение. 

Така мачът продължи с натиск на ЦСКА до края и умна игра в защита на беройци. Но попадения така и не паднаха и в двете врати, което позволи на двата тима да вземат само по точка. Тя обаче не им помага особено в преследването на местата в зона Европа.  

БЕРОЕ – ЦСКА 0:0

Берое (4-2-3-1): Илко Пиргов – Атанас Зехиров, Иво Иванов /к/, Георги Динков, Веселин Пенев – Георги Костадинов, Игор Джоман – Салим Керкар, Елиаш да Силва, Савио Нсереко – Георги Андонов

Треньор: Левон Апкарян

ЦСКА (4-4-1-1): Анатоли Господинов – Венцислав Василев, Апостол Попов, Александър Тунчев /к/, Тончи Кукоч – Тони Силва, Стивън Сънди, Жуан Фелипе, Неманя Милисавлевич – Иван Стоянов – Стефан Николич

Старши треньор: Любослав Пенев

Главен съдия: Владимир Вълков