Нападателят на Берое Жуниор Мапуку все още се надява, че може да осъществи свой трансфер в датския Брьондби, тъй като към момента изглежда малко вероятно да премине в испанския Елче. В същото време конгоанският нападател се е самопредложил на още един елитен датски отбор – Виборг, съобщава ekstrabladet.dk.

Според изданието Мапуку дори се очаква да пристигне в близките часове в Копенхаген, за да финализира преговорите с един от двата клуба, като по-вероятно е това да бъде Виборг.

Датчаните твърдят, че договорът на Мапуку с Берое е прекратен и той в момента е свободен агент.

През миналата седмица нападателят публикува съобщение на страницата си в социалната мрежа „Facebook”, в което обяви своята раздяла с Берое. Това обаче на практика все още не е станало факт, защото Мапуку има договорни взаимоотношения със старозагорци, които не са официално прекратени.

Мапуку на своя воля от 18 август не тренира с Берое. Той първоначално симулира контузия, а от 21 август не е в Стара Загора.

След мача с Ботев Пловдив старши треньорът на Берое Петър Хубчев бе категоричен, че след своеволното си поведение Жуниор Мапуку няма повече място в отбора му.

В същото време Хубчев за пореден път заяви след победата срещу Литекс, че Берое продължава да търси нов нападател, но той трябва да отговоря на изискванията на клуба.