Председателят на съвета на директорите и изпълнителен директор на Берое Илко Русев заяви, че второто място на отбора в крайното класиране е сериозен успех за старозагорци.

„Действително това е сериозен успех с оглед труда, който вложиха всички през цялата година. Няма да крия, че гонихме класиране в тройката. Второто място напълно ни задоволява и е в резултат на труда, който положиха всички в клуба и най-вече футболистите и треньорския щаб. Надявам се нашите привърженици също да са доволни от постигнатото“, коментира Русев пред Gong.bg.

„Пътят от втората седмица през миналата година до второто място в крайното класиране през този сезон е доста кратък. До последно треперихме дали ще успеем да влезем в първата шестица. След като нещата се случиха, показахме по-добри игри и израснахме. Съответно стигнахме и до това второ място. Не искам да се връщам към миналата година, но смея да твърдя, че ако отборът бе влязъл в първата седмица, щяхме да направим сериозно представяне. Имахме не лош отбор за това, което показахме във втората седмица. Направихме си нужните изводи и коригирахме нещата така, че да се получат. Щастлив съм, че успяхме да направим един скок. Второто място е сериозно представяне с оглед това, че Лудогорец е заслужен шампион и много стойностен отбор. Това класиране като вицешампион е сериозен успех за Берое“, добави изпълнителният директор на Берое.

„Напоследък ми прави впечатление, че никой не гледа собствените си проблеми, а гледа в градинката на другия. Даваме си сметка, че това второ място е доста задължаващо. Догодина има 100-годишен юбилей на Берое. Искаме да зарадваме всички наши привърженици. Да защитим това класиране и да гоним успехи. В момента е пауза и предстои период, в който мислим за подсилване на отбора. Гледаме в тази посока. Доста е напрегнато. Предстои ни участие в Лига Европа. Дори нямаме време да се порадваме на това второ място. Изцяло гледаме към това, което предстои“, продължи председателят на борда на директорите на Берое.

„В момента се обсъждат доста идеи за 100-годишнината на клуба. Още не сме финализирали програмата, която планираме да реализираме. Има още няколко месеца, в които ще бъдат уточнени всички подробности.“

„Тази година гонихме класиране в тройката, въпреки че не го коментирахме след всеки мач. Гледахме нашите проблеми. Играехме си играта. Бяхме по-постоянни и допуснахме по-малко грешки. През миналата година допуснахме грешки точно срещу по-слаби съперници. Сега това успяхме да коригираме. Във футбола е трудно във всеки мач да се получава положителен резултат“, каза още Илко Русев.