Наставникът на Берое Петър Хубчев се оплака от отношението към съдийството на определени функционери в родния футбол. Той не ги назова с имена, но според него именно те влияят на съдиите у нас и се създава тенденция. 

"За съжаление в А група се забелязва тенденциозност. И вината за това не е толкова на реферите, защото сред тях има някои много добри. Те обаче са подложени на страхотен начин и то от тези хора, които са най-големите разбирачи и оплаквачи", заяви Хубчев пред БНТ. 

Той защити и селекционера на националния отбор Любо Пенев, който беше подложен на унищожителна критика след мачовете през октомври. Двамата бяха съотборници за "лъвовете" дълги години. 

"На последните критики към Пенев искам да попитам всички тези критикари: Те знаят ли нещо за корупцията в родния футбол? Конкретно те натискали ли са съдии, хващали ли са противникови играчи?"

"Всичко тръгна от тях, те подлагат и съдиите на натиск. Треньорът ни бил еди-какъв си и те тръгнаха да го сменят. Та искам да попитам те знаят ли нещо за тази корупция? Защо навсякъде по света хванаха хора за такива неща, само не у нас? Значи сме най-честните! А и като знам критикарите на Любо, дори и да бием Малта, напрежението няма да намалее", заяви още Хубчев. 

Той сподели интересни неща и за финансовата ситуация на клубовете у нас. Според него, редица от отборите, които парадират с тежкото си финансово положение, всъщност предлагат много повече пари от старозагорци, които са пословични с коректността при плащането на заплатите. 

"Не знам какво е състоянието на другите отбори, но не вярвам на писанията, че са зле. Ако всичко се изкара на светло, а то всъщност не е, ще се види, че Берое е с един от най-малките бюджети. Поне 8 или 10 играчи ни отказаха, защото отидоха в други клубове, уж закъсали, които им предлагаха повече пари. Аз не ги упреквам, това е личен избор", сподели още Хубчев.