Нападателят на Берое Жуниор Мапуку публикува съобщение на личния си профил във Фейсбук, от което става ясно, че футболистът е напуснал своеволно клуба.

Играчът има действащ договор със старозагорци. Въпреки това, на своя воля той не се яви на тренировка миналия вторник (18 август), а от петък вече не е в Стара Загора.

Поради своеволията на Жуниор Мапуку Петър Хубчев не го включи в групата за мача от изминалия уикенд.

„Благодаря на всички хора в Берое. Благодаря на всички фенове, на всички свързани с клуба. Бях много щастлив и не исках да напусна отбора, но отношението на старши тренора и неговия асистент към мен беше ужасяващо“, заяви Жуниор Мапуку.

„Нямам нов тим и не съм замесен в никакви нощни проблеми (ходене по клубове – бел.ред.). Бях във Франция по това време. Успех на Берое“, написа в профила си Жуниор Мапуку.

Благодарение на добрите си изяви, нападателят получаваше одобрението на феновете. Във втория и третия кръг от шампионата Мапуку дори беше избран за Играч на мача в традиционната анкета на Gong.bg и Diema sport.

След последния мач в А група на Берое Петър Хубчев даде да се разбере, че повече не желае да коментира изявите на нападателя.