Берое се виждаше в самото подножие на върха за зимната пауза, но не успя да удържи преднината си в гостуването на Локомотив Пловдив. На "Лаута" мачът завърши наравно 1:1 и с този двубой приключи есенният дял в българския футбол. 

Старозагорци определено могат да съжаляват за изпуснатата победа, защото водеха до 89-та минута с гола на Георги Динков. Но в края Дани Кики изкова изравняването с хубавия си гол и така битката остана без победител. 

Мачът даде знаци, че ще бъде много интересен в самото начало. Тогава домакините, въпреки че бяха в осакатен състав, тръгнаха смело напред и имаха два много ранни шанса да открият резултата. 

Още в първата минута Зоран Балдовалиев проби и намери Димитър Велковски в наказателното поле. Младокът обаче стреля право в тялото на Благой Макенджиев и опасността приключи скоропостижно. 

Доста по-чиста беше ситуацията за "смърфовете" само две минути след това. Тогава отново Балдовалиев създаде хубава атака с пробива си и центрира към Дани Кики, който беше на около 8-9 метра от вратата. Той стреля близо до дясната греда, но там отново Макенджиев беше непробиваем и изби в корнер. 

За съжаление след това силно начало на мача, положенията намаляха драстично. Беройци изравниха играта и битката се премести в центъра на терена. Двете защити рядко позволяваха да се стига до опасности. 

Гостите от Стара Загора разчитаха на някои центрирания и статични положения, но капитанът на "смърфовете" Александър Тунчев беше буквално навсякъде и обра всички високи топки. В същото време, неговите съотборници пробваха няколко пробива по фланговете, които завършиха с далечни удари. 

При тях обаче Ванчо Траянов и Тунчев не успяха да затруднят Макенджиев. Така се стигна до 30-та минута, когато "черно-белите" имаха страхотен шанс да открият, когато Пламен Крумов проби по десния фланг и центрира успоредно на голлинията, но Дани Кики не можа да засече и да вкара. 

Първият сериозен шанс за Берое дойде в 36-та минута, когато след центриране на Игор Джоман от фаул защитникът Иво Иванов стреля с глава доста опасно, но в крайна сметка топката прелетя над вратата и не се наложи намеса на Витанов. 

Гостите бяха по-активи до почивката, но не стигнаха до опасни удари и чисти ситуации, като по този начин развръзката остана за след подновяването на играта заради почивката. 

А втората част беше далеч по-интересна и това си пролича от самото начало. Първо Александър Тунчев можеше да открие, след като получи топката в наказателното поле и стреля силно с глава от 5-6 метра пред голлинията, но Благой Макенджиев изби с една ръка. При добавката нямаше кой да засече топката след подаването на защитника. 

Това се случи в 51-та минута, а само четири след това домакините бяха наказани за пропуските си до момента. В 55-та минута Неманя Милисавлевич проби страхотно по левия фланг и центрира перфектно към Игор Джоман в наказателното поле, той свали с глава към границата му, където връхлитащият Георги Динков стреля мощно, топката рикошира в горната греда и падна зад голлинията - 1:0 за гостите от Берое. 

Последва натиск на "железничарите", които пробваха след статични положения и с няколко далечни удара да възстановят статуквото, но не успяха. Беройци пък вече дебнеха шансовете си на контраатака, но Елиаш и Георги Андонов не бяха точни в средата на втората част. 

Домакините продължаваха да са по-активни в тези минути, като Илиян Йорданов често пробиваше в наказателното поле, а веднъж дори претендираше и за дузпа. В крайна сметка обаче тези негови усилия не се увенчаха с успех и изравнително попадение така и не падаше. 

Те имаха претенции и за дузпа в 78-та минута, когато след едно центриране от пряк свободен удар останаха съмнения, че Иво Иванов е играл с ръка в собственото си наказателно поле. Реферът Ивайло Стоянов обаче не видя нарушение и даде знак играта да продължи. 

Домакините бяха далеч по-активни в търсенето на гола, но той така и не идваше. Беройци се бяха затворили добре и парираха всичко, което можеше да ги заплаши. Но и те капитулираха в 89-та минута. 

Тогава вездесъщият в този мач Александър Тунчев свали с глава една топка пред наказателното поле. Там беше Дани Кики, който от въздуха със слаб, но точен удар преодоля Макенджиев за 1:1. 

Това се оказа и последната интересна ситуация в този мач и в крайна сметка победител в този мач нямаше. Това позволи на Берое да събере 34 точки, на четири зад лидера Лудогорец. Локомотив Пловдив пък спря неприятната серия от загуби и се закрепи малко в средата на терена със своите 22 точки.