Стара Загора снощи не спа, за да посрещне вицешампионите в родното първенство - Берое.

Футболният тим на Берое се завърна около 1 през нощта в града, след гостуването си в Разград, и излезе на централния площад пред Общината, където играчи и щаб бяха посрещнати от няколко хиляди зелени запалянковци.

Феновете започнаха да се събират още малко след 23 часа, а около два часа по-късно техните любимци пристигнаха с купата за второ място, както и сребърните медали.

Това е и второто най-добро постижение за Берое след шампионската титла от 1985/1986. Берое има и едно трето място извоювано през сезон 1971/1972.

На 2 юли Берое започва новата еврокампания, която предвещава нови европейски мачове на стадиона под Аязмото, който от две години насам притежава лиценз за всички квалификационни кръгове на Лига Европа.

Берое излиза във ваканция до 14 юни за когато е предвидено първото занимание за новия сезон. На 22 юни „зелените“ ще разберат съперника си за първи кръг на Лига Европа, който ще се играе на 2 и 9 юли. Ако Берое се справи с първата крачка предстоят мачове от втори предварителен кръг на 16 и 23 юли.