След уникална късна драма отборите на Берое и Литекс завършиха при 3:3 в мача от 16-я кръг на А група. Двата състава предложиха футбол на високи обороти и куп интересни положения, особено в края на първото полувреме и през втората част.

Попаденията за домакините бяха дело на Игор Джоман, Исмаил Иса и Елиаш. Точни за ловчанлии бяха Данило Асприля, който вката два гола, и Елтон.

Как се разви срещата минута по минута може да видите ТУК!

Това е вторият мач от началото на сезона в родния майсторски ешелон, в който падат 6 гола. Толкова резултатна бе единствено срещата между Монтана и Ботев, завършила с успех за новака в елита с 6:0.

Преди първия съдийски сигнал бе отдадена почит, чрез минута мълчание, на загиналите при кървавите атентати в Париж на 13 ноември.

Двубоят започна  спокойно без особено опасни положения и пред двете врати. В 9-ата минута Стивън Петков вкара топката в мрежата на Литекс, но попадението не бе зачетено заради маркирана преди това засада. След малко повече от половин час пък старозагорци изпълниха чудесно фаул чрез Спас Делев. Топката летеше към лявата сглобка на Винисиус Баривиейра, но той се намеси и изби в корнер.

Само 2 минути по-късно ловчанлии поведоха. Благой Макенджиев в опита си да изчисти, поднесе топката на Данило Асприля, а той с удар по земя я прати в долния ляв ъгъл на вратата на домакините - 1:0.

В 38-ата минута момчетата на Петър Хубчев изпълниха фаул. Спас Делев центрира в наказателното поле от дясно. Георги Динков направи опит да засече, но неточно.

Нова грешка допуснаха „зелените“ в 40-ата минута, но този път не бе фатална. Владимир Зафиров не се намеси добре, в резултат на което Арсенио Нунеш остана сам срещу Благой Макенджиев, но играчът на Литекс не успя да отправи добър удар.

След почивката на Берое започна активно. Атанас Зехиров опита нещо между удар и центриране от дясно, но топката бе изчистена в корнер. Спас Делев изпълни, но последва изчистване.

В 47-ата минута феновете на Берое направиха заря, а в резултат на използваната пиротехника видимостта на терена бе намалена. Главният съдия Никола Попов прекъсна за кратко мача. В 53-ата минута Берое получи право да изпълни фаул от дъгата на наказателното поле. Спас Делев зае позиция, изпълни прецизно, но топката бе изчистена в корнер. Ъгловият удар бе изпълнен отново от Делев, но топката бе изчистена напред.

В 69-ата минута Арсенио Нунеш излезе на добра позиция, но Макенджиев показа концентрация в тази ситуация и спаси. В ответната атака резултатът бе изравнен. Исмаил Иса подаде към Игор Джоман, който с хубав диагонален удар иравни за 1:1.

Радостта на заралии обаче не трая дълго. В 75-ата минута Литекс отново излезе напред. Кристиан Малинов комбинира с намиращия се в наказателното поле Асприля, който с хладнокръвен удар се разписа за 2:1.

Срещата стана още по-напрегната и динамична в последните минути, а в 82-ата минута старозагорци изравниха отново. Елиаш подаде към Исмаил Иса, а той се измъкна добре от отбраната на Литекс и изравни – 2:2.

В 96-ата минута Спас Делев центрира от дясно, а Елиаш засече в мрежата на тима от града на люлаците - 3:2.

Старозагорци обаче не съумяха да запазят аванса си. В 97-ата минута Литекс възстанови паритета. Страхил Попов центрира от дясно, топката стигна до Елтон дос Рейес, който се разписа за 3:3, след като отправи точен удар с глава.

В класирането Литекс е втори с 28 точки, а Берое е 4-и с 27.