Вратарят на Берое Илко Пиргов се завръща във Варна, за да играе срещу отбора, който му даде най-голям шанс в А група. Старозагорци се изправят срещу Черно море в битка, която трябва да даде много отговори и стражът сподели какво очаква от нея.

Двубоят между Черно море и Берое е в петък от 15:30 часа и може да проследите по Gong PlayDiema Sport 2 и Gong.bg.

"В Черно море прекарах три страхотни години, там получих шанс да заиграя в А група. Винаги съм бил в прекрасни отношения с всички. Но сега съм с Берое, излизам на терена, макар и със смесени чувства."

"Най-добрият ми спомен от там е участието ми в Европа, играхме с ПСВ и получихме гол в последната минута. Също така и третото място, това е най-запомнящото се от престоя ми там", сподели Пиргов за предаването "Преди кръга" в ефира на Diema Sport 2.

Той сподели още и как се е запалил по футбола и как е тръгнал от прословутата пиринска школа в Благоевград.

"В нашия край излизат много футболисти, като че ли македонският дух спомага за това. Когато кандидатствах за интерната в Благоевград, бяхме 186 деца за 40 места. Като че ли сега са позанемарени нещата. Надявам се скоро школите там да заработят пак и нещата да се оправят."

"Като всички деца, гледах най-много футбол на Световното в САЩ'94. Като играех в Гоце Делчев, на площадката бях най-малък и затова бях слаган винаги на вратата. И полека-лека така си остана", сподели още Пиргов.

Какво сподели още той в навечерието на двубоя, какви са надеждите му за среща с брат му Димитър, който сега играе в Славия, както и кои са любимите отбори на Пиргов, научете от следващото видео.