Отборът на Берое записа първа победа в новия шампионат, надделявайки като гост на Локомотив Пловдив в мач от втория кръг на А група. Старозагорци се наложиха с 2:1 на „Лаута“, като по този начин нанесоха второ поражение на „смърфовете“.

Възпитаниците на Петър Хубчев взеха трите точки благодарение на головете на Игор Джоман и Жуниор Мапуку. Точен за домакините бе капитанът Мартин Камбуров от дузпа през първото полувреме.

Първата опасна атака в мача дойде в 5-ата минута, когато домакините от Локомотив имаха прекрасна възможност да поведат в резултата. Йоан Ласиман пусна пас към Оливе Боне по десния фланг на атаката, той с лекота преодоля бранител на Берое и навлезе в наказателното поле, но вместо да стреля, потърси комбинация и сгреши.

Тимът на Берое успя да поведе в резултата още при първата си опасна атака към вратата на Теодор Скорчев. След отлична комбинация между Спас Делев и Атанас Зехиров по дясното крило, бранителят видя абсолютно непокрития Игор Джоман в наказателното поле и му подаде, а за французина не бе никаква трудност да насочи топката в мрежата на домакините. Резултатът в мача бе открит в 17-ата минута. Това бе първи гол за Джоман с фланелката на Берое в А група.

Две по-късно Берое можеше да отбележи втори гол, но този път късметът бе на страната на „смърфовете“. Стивън Петков изведе Неманя Милисавлевич отдясно, сърбинът напредна и стреля по диагонала, но топката се отклони от гредата и излезе в аут.

Футболистите от Стара Загора продължиха да бъдат по-солидни на терена и не позволяваха на домакините да организират опасни атаки към Благой Макенджиев.

В средата на първата част футболистите на Локомотив започнаха да гледат по-смело към вратата на своя противник. Това доведе до желания резултат в 21-ата минута, когато Венцислав Василев от тима на гостите игра с ръка, а реферът Станислав Ставров посочи бялата точка. Капитанът на домакините Мартин Камбуров не сгреши от наказателния удар и изравни резултата.

Малко по-късно Камбуров имаше нова прекрасна възможност да се разпише, но този път не успя да стреля опасно от пряк свободен удар и топката срещна стената.

Дойде ред за опасна атака дело на Берое, в чиято основа бе Стивън Петков. Той преодоля технично Александър Тунчев и пусна пас към левия фланг, където бе Атанас Зехиров, но ударът му не се получи и вратарят на домакините улови.

Така двата тима се оттеглиха на почивка при равенство 1:1.

Второто полувреме започна с две принудителни смени – по една и в двата състава. Кирил Котев бе принудително заменен от Николай Димитров, а за гостите Венци Василев получи разтежение и отстъпи мястото си на Владимир Зафиров.

Началото на второто полувреме предложи мудна игра, но постепенно двата тима започнаха да гледат по-настоятелно към противниковата врата. Развръзката в срещата дойде в 78-ата минута, когато Жуниор Мапуку вкара победния гол за Берое. Гостите успяха да изненадат своя противник след страхотна контраатака и извеждащ пас към голмасйтора на „зелено-белите“, който отново не сгреши и с лекота откри головата си сметка за новия сезон.

В първия кръг от шампионата Локомотив Пловдив падна лошо при визитата си на Славия и след днешния двубой вече има две поражения на сметката си. Берое пък записа първа победа след нулевото равенство с Монтана в първия кръг.

По-рано днес шампионът Лудогорец записа първа победа под ръководството на нови си наставник Бруно Рибейро. „Орлите“ биха Черно море с 3:2 на „Тича“, а утре е и последният мач от кръга между отборите на Пирин Благоевград и Славия. Двубоят започва в 21 часа и може да проследите пряко в ефира на Diema Sport, платформата Gong Play, както и в ефира на Дарик радио.

ЛОКОМОТИВ ПД – БЕРОЕ 1:2

0:1 Джоман 17'

1:1 Камбуров (д) 32'

1:2 Мапуку 78'

Локомотив Пловдив: 1.Теодор Скорчев , 71 Пламен Крумов, 3 Александър Тунчев, 6 Кирил Котев, 7 Георги Вълчев, 90 Оливие Боне, 89 Йоан Ласиман, 9 Дани Айман Кики, 21 Бирсент Карагарен, 11 Мартин Камбуров, 18 Христо Стамов

Берое: 22 Благой Макенджиев, 6 Иво Иванов, 14 Георги Божилов, 18 Атанас Зехиров, 20 Неманя Милисавлиевич, 21 Елиаш, 24 Венцислав Василев, 27 Игор Джоман, 28 Веселин Пенев, 73 Стивън Петков, 77 Спас Делев