Вкаралият хеттрик за Берое в мача срещу Марек Венцислав Христов сподели, че вкараният победен гол за националния отбор срещу Азербайджан през седмицата го задължава да се представя добре,

Венци, коментарът ти за мача. Изглеждаше лесна победата. Така ли беше в действителност?
Не мисля, че беше толкова лесна победа. Да, резултатът е 4:0, но той малко заблуждава. Вътре момчетата се раздадоха, мисля, че се видя, че на някои от тях им се схванаха краката, така че не беше толкова лесно. Успяхме да реализираме част от положенията си, затова и победихме.

Ти вкара хеттрик. Имаше ли някаква умора, защото все пак игра и за националния отбор?
Умора имаше по-скоро от дългия път. За хеттрика съм изключително радостен и благодаря на моите колеги, че ми създадоха тези положения, които аз да реализирам.

Как ще коментираш думите на Петър Хубчев на брифинга след мача, че очаква да даваш и още повече, защото можеш още много?
Това са думи на старши треньора. Аз ще дам най-доброто от себе си.

Дебютен гол за националния отбор през седмицата за теб. Успя ли това да ти вдигне самочувствието и вече да изиграеш на по-високи обороти и да си по-ефективен?

Може би малко да. Все пак ми дава лека увереност това, че успях да отбележа за националния отбор, но както ми дава увереност така и ме задължава.

Сега започнаха квалификациите за европейското. Като виждаш групата и съперниците как виждаш шансовете за класиране предвид факта, че три отбора ще получат този шанс?
Групата е доста тежка. Моята амбиция е да се класираме, но играем мач за мач, защото не сме Италия, за да кажем, че ще се класираме със сигурност.