Отборите на Ботев и Берое направиха люто тракийско дерби на терена в Коматево, като "канарчетата" се радваха след края на двубоя. Домакините надделяха с 3:1, а феноменален мач направи ветеранът Иван Цветков. 35-годишният нападател се отличи с две асистенци и гол за успеха. 

Всички голове паднаха след почивката. Милен Гамаков откри, Томаш Иршак удвои, а Цветков вкара за класиката. Димо Бакалов само намали резултата в края. А иначе голяма част от интригата в мача приключи след червения картон на Игор Джоман още в 38-та минута. 

А иначе в двубоят предложи изключителни емоции и нападателна игра на феновете по трибуните, които със сигурност са си тръгнали доволни след зрелището, на което станаха свидетели. 

Първото полувреме беше изключително динамично и двата тима се хвърлиха в атаки от самото начало, без въобще да опипат почвата. Гостите бяха доста активни, но пропуски в началото направиха Венци Христов и Стефан Спировски. 

Двата тима налитаха като оси към противниковите врати, но преди почивката пропуските бяха фрапиращи. Първият от тях беше на Иван Цветков. В 18-та минута грешка на Игор Джоман позволи на Чунчуков да излезе сам срещу Макенджиев, той реши да пусне към 35-годишния ветеран, чийто силен изстрел обаче беше избит от защитник. 

Нито Ботев, нито Берое мислеше да се затваря и да изчаква противника и атаките продължиха. Спировски, Венци Христов и Жуниор Мапуку пропуснаха за гостите, докато Мариян Огнянов и Чунчуков не бяха точни за домакините. 

Така се стигна до 30-та минута, когато дойде и най-чистото положение за Берое. Тогава първо Венци Христов излезе сам срещу Стаховяк, но полякът спаси, впоследствие топката стигна до Джоман, който обаче също не успя да огорчи домакините. 

Веднага след това подобен пропуск направи и Мапуку, като пак Стаховяк изби в последния момент. Домакините отговориха с изстрел на Чунчуков, а в 36-та минута отново Венци Христов не можа да даде преднина на тима си от изгодна ситуация. Националът пак беше изведен зад защитата, но не можа да преодолее Стаховяк, който застъпи топката и спаси. 

Малко след това дойде и ситуацията, при която Берое остана с човек по-малко. Игор Джоман беше изгонен, след като си изкара два жълти картона за три минути и направи задачата на съотборниците си много тежка. В 40-та те можеха да останат и само деветима на терена, но брутален фаул на Веселин Пенев не беше санкциониран с червен картон от Вихрен Манев, като играчът на Берое дори не получи жълт картон. 

Така двата тима се оттеглиха на почивка при нулево равенство, но толкова зрелищен мач нямаше как да завърши без гол. И първият от тях падна малко след почивката, след като преди това Самир Аясс направи поредния пропуск за старозагорци. 

В 50-та минута Иван Цветков намери великолепно отляво на наказателното поле Милен Гамаков и той с премерен и силен изстрел преодоля Макенджиев за 1:0. Само пет минути след това интригата сякаш приключи. 

Вездесъщият Иван Цветков намери перфектно зад защитата Томаш Иршак, който нямаше как да не преодолее Макенджиев и с техничен удар направи резултата 2:0. След този момент домакините се забавляваха на терена. 

В 63-та минута Иван Цветков тресна гредата с хубав параболичен удар, а две минути след това увенча страхотната си игра и с гол. Тогава той засече топката от 2-3 метра пред голлинията след хубаво центриране на Пламен Николов и оформи класиката. 

От този момент нататък "канарчетата" търсеха разгрома, за да зарадват публиката си, но и оборотите паднаха. Това все пак позволи на старозагорци да намалят резултата. В 76-та минута Димо Бакалов беше изведен зад защитата и най-после преодоля Стаховяк за 1:3. 

До края на мача беройци се опитаха да намалят още повече изоставането си, но атаките им се разбиваха в сигурната защита на "жълто-черните". Домакините пък предпочитаха контрите, но и те вече не носеха тази опасност, както в средата на втората част. 

Въпреки това Иван Цветков, Мариян Огнянов и Цветелин Чунчуков пропуснаха да направят поражението за Берое по-тежко, а Салим Керкар и Димо Бакалов не успяха да се разпишат за гостите и така мачът завърши с победа 3:1 за "канарчетата". 

Така Ботев събра 21 точки и се изравни по актив с днешния си съперник. Двата тима делят сега третата позиция, но може да има размествания в класирането след останалите мачове от кръга.