Днес проби в Берое започна Алексис Вияр. Испанецът е роден на 31 март 1988 година и играе на поста десен бек, като може да се подвизава и в лявата зона на отбраната, както и по крилото.

Алексис е юноша на Валенсия и започва професионалния си път във втория отбор на отбора от Примера дивисион, известен още като Валенсия Местая. През лятото на 2009 година преминава в "Б" отбора на Тенерифе, а година по-късно е привлечен от Гандия.

В третодивизиония тим остава до лятото на 2011 година преди да премине в Уракан Валенсия. В третото ниво на испанския футбол (Сегунда Дивисион Б) той играе през последните три години като с отбора завършва на трето (2011/2012), второ (2012/2013) и девето място (2013/2014). През 2012 година тимът отпада в последния трети рунд от плейофите за влизане във второто ниво на испанския футбол като преди това отстранява "Б" отбора на Атлетик (Билбао). Вияр започва като титуляр във всички мачове. Същия сезон има и пълни 120 минути в двата рунда за Купата на краля - заедно с отбора си отстранява Албасете след изпълнение на дузпи и отпада от "Алавес" с 1:2 след продължения.

Вияр ще води подготовка със "зелените" и вероятно ще получи шанс за изява в следващите мачове.